Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els ajuts econòmics per a les activitats extraescolars es poden sol·licitar fins al 17 d’octubre

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
Les famílies interessades poden presentar les sol·licituds per a la realització d’activitats en el lleure educatiu, culturals i esportives fins el 17 d'octubre de manera presencial o telemàticament a l’Oficina d’Atenció a la ciutadania (OAC). Per poder optar a l’ajuda, cal presentar també la inscripció de les activitats.

El termini per sol·licitar l’ajut econòmic per a la realització d’activitats en el lleure educatiu, esportives, culturals, musicals i artístiques per al curs 2023-2024 és obert fins al 17 d’octubre. L’Ajuntament de Sitges impulsa aquesta ajuda amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats d’infants, adolescents i joves a l’hora d’accedir a aquesta oferta lúdica i educativa. Les famílies interessades han presentar les sol·licituds presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o bé de manera telemàtica a  la pàgina web de l’Ajuntament www.sitges.cat .  

Des de fa tres anys l’Ajuntament de Sitges ofereix aquest ajut per promoure la igualtat i facilitar l’accés a les activitats extraescolars dels nens i les nenes i els joves entre els 3 i els 18 anys, que promouen valors i competències complementàries a les de l’educació formal.

Cada família pot presentar una sol·licitud per fill per participar en la convocatòria d’ajudes econòmiques relacionades amb les activitats en el lleure educatiu, esportives, culturals, musicals i artístiques fora de l'horari escolars.

L’Ajuntament de Sitges, a través d’un treball transversal entre les regidories d’Educació, Esports, Joventut, Drets Socials i Cultura, potencien les activitats organitzades per l’Ajuntament de Sitges, promogudes o concertades també per l’Ajuntament, les que duen a terme les associacions de famílies d’alumnes dels centres educatius, i totes aquelles que promouen les entitats inscrites al Registre d’Entitats de la Generalitat de Catalunya o de l’Ajuntament de Sitges.  

 

Línia d’ajuts a les activitats extraescolars i activitats d’estiu  

 

L’Ajuntament de Sitges va impulsar per primera vegada el 2021 aquesta línia d’ajuts per garantir la igualtat d’oportunitats d’infants, adolescents i joves en la participació d’activitats no lectives. Al llarg de l’any es realitzen dues convocatòries; la primera dirigida al foment de les activitats d’estiu i la segona, a les activitats extraescolars durant el curs lectiu.  

 

Requisits de l’ajut

Entre els requisits de les persones sol·licitants cal que la unitat familiar tingui uns ingressos bruts inferiors als 50.000 euros anuals. Les subvencions s’atorguen en funció dels ingressos obtinguts a la unitat familiar (el número de membres i el percentatge relacionat amb la taula que consta a la convocatòria i a les bases reguladores específiques). Les sol·licituds aprovades tenen un import màxim d’ajut per família de 700€.  

 

Procés per presentar la sol·licitud 

El procés de sol·licitud d’ajuts econòmics per a les activitats extraescolars es pot tramitar fins al 17 d’octubre de forma presencial o telemàtica a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), omplint la sol·licitud i aportant els documents que es detallen a la convocatòria.La sol·licitud dels ajuts va lligada a tenir la inscripció de l’activitat. En primer lloc, cal tenir feta la inscripció a l’activitat extraescolar escollida i, seguidament, cal demanar l’ajut. La resolució dels ajuts sol·licitats es publicarà a la seu electrònica de la web municipal i també es podrà consultar telemàticament al tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Sitges. 

 

Passos per presentar la sol·licitud

  1. Inscripció a les activitats extraescolars   
  2. Sol·licitud de l’ajut econòmic
  3. Resolució de l’ajut (a la seu electrònicao a la carpeta ciutadana).