Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els Casals d’estiu a les escoles públiques de Sitges ofereixen 300 places setmanals

Del 26 de juny a l’11 d’agost, les escoles públiques de la vila ofereixen un ampli ventall de propostes per als infants de 3 a 12 anys.

Els 4 casals d’estiu a les escoles públiques de Sitges ofereixen diversió, lleure educatiu, activitats esportives i lúdiques del 26 de juny a l’11 d’agost depenent de l’oferta dels centres. Les propostes, que estan distribuïdes en blocs de 5 setmanes, s’adrecen a infants i pre-adolescents, des dels 3 fins al 12 anys (I3 – 6è de Primària). 

Gimcanes, platja, circ, tallers, jocs, rocòdrom, esports (rugbi, handbol, vòlei o bàsquet, entre moltes d’altres), excursions i sortides, són algunes de les activitats que es podran realitzar als casals d’estiu de les escoles públiques: Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó i Agnès de Sitges. Aquestes propostes estan obertes a tots els infants de la vila i de fora.

Enguany els Casals ofereixen més de 300 places setmanals i tenen un horari de 9 a 13 amb opcions de tenir acollida matí, servei de menjador i torn de tarda. El període per apuntar-s’hi ja està obert i les inscripcions es poden formalitzar a cada casal escollit.

Arran de la sequera actual, els casals d’estiu contemplen jocs d’aigua per fer remullades sostenibles amb alternatives per evitar malbaratar aquest recurs natural escàs.

 

Casals d’Estiu 2023

El casal de l’Escola Esteve Barrachina és de 9 a 17 h del 26 de juny al 28 de juliol i del 31 de juliol a l’11 d’agost per a tot l’alumnat d’I3 a 6è de primària. Els participants d’aquest casal s’endinsaran en el món del Circ Splay ple de trapezistes, mags, malabaristes, forçuts, pallassos, contorsionistes i molt més. Cada setmana es proposaran un ampli ventall d’activitats per aprendre a fer malabars, acrobàcies i activitats de circ, entre d’altres amb l’objectiu de divertir-se i també poder preparar la funció que representaran cada divendres. A Infantil (I3, I4 i I5) faran tallers, hort, conta-contes, psicomotricitat, jocs de taula, cinema, teles i trapezi, excursions, piscinetes i jocs d’aigua, entre d’altres, perquè els infants s’ho passin molt bé. Els infants de Cicle Inicial, Mitjà i Superior (de 1er a 6è) tindran un casal molt dinàmic, en el qual podran dur a terme activitats multiesportives, platja, rocòdrom, cinema, tallers lúdics, tir amb arc, manualitats, jocs de taula i jocs d’aigua, entre d’altres. 

Els preus (generals per dia/ setmana /amb possibilitats d’afegir-hi l’acollida matinal o de tarda i el menjador), els requisits d’inscripció i el material, que cal portar, es poden consultar a www.zonadejoc.com. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 17 de juny.

L’Escola Miquel Utrillo proposa del 26 de juny al 28 de juliol el casal d'I3 a 6è de Primària. La temàtica del casal serà ‘Exploradors de les Profunditats’. Cada setmana els infants gaudiran de diferents aventures relacionades amb el fons marí. Entre les activitats, hi haurà jocs dirigits, jocs d’aigua, piscina, jocs esportius, tallers, gimcanes, cuina, racons i sortides a la platja i al rocòdrom. A www.afautrillo.cat/casal es poden consultar tant la informació com els requisits d’inscripció, els preus (generals per dia/ setmana) i els materials que s’han de portar per gaudir del casal. Les inscripcions es poden fer fins al 12 de juny al correu de l'AFA de l'Escola Miquel Utrillo hola@afautrillo.cat. 

 

El casal de l’Escola Maria Ossó del 26 de juny al 28 de juliol, porta per títol “Fem esport, fem salut” i s’adreça a infants d’I3 a 6è de primària. Durant cinc setmanes les nenes i nens de 6 a 12 anys podran dur a terme una programació d’activitats àmplia. Entre les propostes, podran gaudir de l’esport, jocs populars, activitats al Centre d’Estudis del Mar, rocòdrom, activitats aquàtiques, sortides amb bicicleta i a la platja, entre d’altres. Els participants més petits, de 3 a 5 anys, podran passar-s’ho bé amb gimcanes, jocs d’aigua, experiments, manualitats, danses, cuina, ioga, activitats relacionades amb l’expressió corporal i molt més. Els requisits d’inscripció i els preus (servei d’acollida i menjador a part) estan disponibles a www.gatperlleure.com. Fins al 31 de maig es podran fer les inscripcions.

L’Escola Agnès de Sitges ofereix del 26 de juny al 28 de juliol el casal d’estiu que porta per títol ‘Un estiu en moviment’ per viure mil aventures, riure, ballar, jugar, córrer, saltar, descobrir, aprendre de forma divertida i gaudir de noves experiències. Les propostes es divideixen per franges d’edat per oferir gimcanes, petits projectes socials, jocs de moviment, tallers de cuina sostenible, activitats d’exploració, excursions i sortides. “Els meravellosos animals de Terrastranya” (I3, I4 i I5) convida els participants a seguir els rastres dels éssers d’aquesta illa que han quedat atrapats per la mandra i ajudar-los a desempallegar-se-la. Entre les activitats hi ha jocs cooperatius, jocs de moviment, mini bombolles, activitats de ciència i experiències, entre d’altres. “Kuyuy, una aventura bestial!” permet gaudir d’un joc singular als infants de 1er a 6è. El món de kuyuy està format per cinc territoris que estan encantats. Cada setmana els participants s’endinsaran en un territori amb reptes i proves per revertir l’encanteri i tornar a l’equilibri. De tant en tant, apareixerà algú que els pot fer caure en els paranys més enrevessats. Entre les activitats programades hi haurà olimpíades, tallers d’experimentació, remullades sostenible, gimcanes, flashmob i excursions. Les inscripcions cal tramitar-les online fins al 26 de maig a través de la pàgina web http://estiu.fundesplai.org, on també es poden consultar els requisits d’inscripció, els preus i el material que cal portar.

 

Ajuts

Les famílies també poden comptar amb els  ajuts per a la realització d'activitats en el lleure educatiu, esportives, culturals, musicals i artístiques, els quals es podran realitzar mitjançant l’apartat de tràmits de la carpeta ciutadana (https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/ de la pàgina web municipal www.sitges.cat del 5 de juny al 21 de juliol de 2023.