Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els Casals d’estiu a Sitges tanquen amb èxit

Les activitats de lleure han registrat setmanalment 200 infants de Sitges que han pogut gaudir d’aquest estiu atípic. Totes les propostes han aplicat les mesures sanitàries vigents.

Els quatre casals d’estiu realitzats aquest 2020 a Sitges tanquen avui les portes amb una valoració positiva. Gairebé 200 infants han participat setmanalment a les activitats d’estiu organitzades per les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) i per la Societat Recreativa El Retiro amb l’acompanyament de l’Ajuntament de Sitges. El consistori ha donat suport a l’oferta de casals d’estiu per ampliar l’accés de les famílies a més activitats i, sobretot, per tal d’oferir als infants activitats de socialització i lleure després de viure quatre mesos insòlits a causa de la pandèmia del Coronavirus. El confinament provocat per la Covid-19 va obligar a suspendre les classes el 13 de març a Catalunya.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges s’ha fet un esforç perquè aquest estiu hi haguessin casals d’estiu, encara que per l’actual situació sanitària s’ha reduït el número de places. El regidor David Martínez assegura que “la valoració és positiva. L’Ajuntament ha volgut garantir que els infants disposessin d’una bona oferta d’educació en el lleure, especialment necessària en l’actualitat i, a més, ha fet un esforç per fer sostenible econòmicament els quatre casals”. A més, David Martínez ha afegit que “totes les famílies que han sol·licitat l’ajut a la regidoria d’Educació, l’han obtingut perquè una de les prioritats municipals ha estat que cap infant es quedés sense casals. Per aquesta raó, tot i la reducció de places per la situació de pandèmia, s’han atorgat totes les subvencions sol·licitades per famílies en situació de vulnerabilitat. Segons el regidor d’Educació, “aquest no és un estiu normal i les activitats s’han vist obligades a adaptar-se per garantir el compliment de les mesures sanitàries perquè els casals fossin espais segurs tant per als participants com per als monitors de lleure”.

Cada casal de les escoles ha tingut com a màxim 63 nenes i nens per setmana. Durant la majoria de setmanes de juliol les activitats a les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo i Maria Ossó han penjat el cartell de complet. I les dues restants del mes d’agost la xifra de participants també ha estat alta, per sobre fins i tot, d’anys anteriors. 

Totes les activitats previstes s’han desenvolupat amb normalitat segons la normativa, tant les realitzades en espais interiors com exteriors com, per exemple, a les platges.

La proposta de la Societat Recreativa El Retiro ha donat com a resultat una experiència satisfactòria tant per als organitzadors com per als participants. Aquest era el primer any que l’entitat impulsava un casal d’estiu i el balanç és satisfactori després de la bona acollida que ha permès tancar el grup amb les 10 places disponibles. La proposta retirista ha ampliat els espais per al lleure, al mateix temps que ha diversificat els tipus d’activitats amb iniciatives de dinàmiques artístiques i la descoberta d’espais.

Un cop finalitzats els casals, els alumnes gaudiran de la resta de vacances fins a la tornada a les escoles, que serà el 14 de setembre.

Galeria d'Imatges