Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els centres educatius comencen el curs escolar amb l’aprofitament d’espais públics per reduir el número d’alumnes per classe

El curs ha començat amb 3.029 alumnes d’Infantil, Primària i ESO d’escoles públiques i concertades.

Les classes als centres escolars de Sitges han començat aquest dilluns, 14 de setembre, amb totes les mesures de prevenció i seguretat de la Covid-19. La tornada a l’escola per reprendre l’activitat lectiva presencial suposa tot un repte com s’ha pogut veure en un retorn a les classes, carregat d’emocions contingudes de l’alumnat en retrobar-se amb els seus companys i companyes. Fileres endreçades, respecte a les distàncies de seguretat, una entrada esglaonada en franges de 10 minuts, i la comprovació de la temperatura als infants abans d’accedir als respectius centres, són les noves pautes a seguir no només a l’entrada sinó també a la sortida de les escoles.  El regidor d’Educació, David Martínez, que ha iniciat avui una ronda de visites a les escoles aquest matí, acompanyat de l’Alcaldessa Aurora Carbonell, i que continuarà dimarts per comprovar que no es generava cap incidència, ha manifestat que “el comportament ha estat exemplar com també l’esforç i la dedicació vocacional que han demostrat els equips directius i la comunitat educativa per adaptar-se a aquesta incòmoda nova realitat i, sobretot, per mantenir segurs i fora de riscos els infants i els joves, mentre continuen la seva etapa formativa”.

L’inici del curs escolar 2020-2021 ha estat excepcional per als 3.029 alumnes d’Infantil, Primària i ESO d’escoles públiques i concertades que han començat avui les classes. Per evitar concentracions d’estudiants i reduir el risc de contagis, les escoles han format grups de convivència estable, també anomenats grups bombolla. En cas que durant el curs es detectés algun alumne positiu per Covid-19, es posarà el grup de convivència en aïllament de 14 dies. La disminució de les ràtios d’alumnes per classe ha comportat que els centres educatius hagin demanat l’ús d’espais municipals a l’Ajuntament de Sitges. En aquest sentit, l’escola Esteve Barrachina farà ús de L’Escorxador; l’escola Miquel Utrillo farà ús d’una aula de l’Espai Jove; l’escola Maria Ossó farà ús del jardí exterior proper al centre: l’escola Agnès farà ús també del jardí exterior davant del centre; l’escola Pia farà ús del jardí d’El Retiro i Can Falç; mentre que l’Escola de Música traslladarà una part de les aules a Can Coll. L’Escola Agnès de Sitges inicia el curs a Can Pei, a l’espera de poder traslladar-se al nou edifici, a la zona de Quint Mar, per l’endarreriment de les obres provocat per la Covid-19.

Els centres, tancats des de l’inici del confinament el passat mes de març, han obert portes amb l’aplicació d’altres mesures excepcionals. Les ràtios són inferiors per aula a Primària i amb grups més reduïts de l’habitual en el cas de Secundària i Batxillerat. Serà també obligatori l’ús de la mascareta per a l’alumnat a partir dels sis anys, com a mínim les dues primeres setmanes a causa de la situació actual de pandèmia. Després l’obligatorietat de la mascareta dependrà de la situació epidemiològica de cada territori. A l’interior, els espais es desinfectaran i ventilaran amb freqüència, i s’ha disposat gel hidroalcohòlic a les àrees comunes.