Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Es constitueix el XXè Consell d’Infants

La constitució d’aquest òrgan de participació ciutadana s'ha fet aquest dimecres al saló de sessions de l'Ajuntament de Sitges. L'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha presidit l'acte, junt amb el regidor d'Educació, David Martínez.

El XXè Consell d’Infants de Sitges s’ha constituït oficialment aquest dimecres al saló de plens de l’Ajuntament de Sitges davant la presència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, el regidor d’educació, David Martínez, pares, mares i familiars. Aquest òrgan de participació ciutadana està integrat enguany per 22 conselleres i conselleres. Ona Gimeno Tarragó; Bernat Tutusaus Almirall; Xènia Serra Roca; Carla Yll Guallar; Lluc Plana Baqués; Begoña Ferran de Grado; Jan Ayuso Andrade; Martina Ruiz Sanuy; Clara Rubio Ramírez; Lilli Theresa Wimösterer, i Ivette Machado Carrasco són els 11 nous representants de 5è de Primària, escollits a les eleccions dels centres escolars el 13 d’octubre passat, que se sumen als representants de sisè de primària: Irune Gracia Rodríguez; Clàudia Álvarez Sierra; Noura El Faliri Gharbaoui; Violeta Balbi Dominzain; Angélica Tchernev Solé; Nico Martínez Martínez; Mateo Toussaint; Alexander Lozano Hidalgo; Cinta Duran Fort; Vinyet Hannah Pintó; i Arnau Molina López. Aquest serà el darrer any per als representants de sisè, escollits al curs anterior. Tots ells representen l’alumnat de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Agnès de Sitges, la concertada Escola Pia i  la privada (BSB) The British School of Barcelona. 

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha presidit la constitució del Consell d’Infants, acompanyada pel regidor d’educació, David Martínez. L’acte, celebrat al saló de plens, ha estat obert al públic, després de dos anys de celebrar-se amb restriccions d’aforament a causa de la pandèmia. 

Aurora Carbonell ha agraït la tasca que realitzaran aquest curs les conselleres i els consellers durant l’entrega del nomenament oficial dels nous càrrecs electes com a representants del Consell d’Infants de Sitges i ha destacat que “la vostra tasca és molt important perquè sou la veu de les vostres companyes i companys que us han escollit perquè feu d’altaveu de la mirada i les aportacions dels infants. Us encoratjo molt que treballeu amb la il·lusió de desenvolupar un treball que mostri el vostre punt de vista per millorar Sitges, el nostre poble, tal com fem nosaltres, els polítics. Un cop acabeu la feina al final de curs valorarem el vostre projecte i des de l’ajuntament, intentarem estudiar i dur-lo a terme si és possible i que sigui una realitat”.

El regidor d’educació, David Martínez, assegura que “els vostres companys us han escollit a través d’uns comicis electorals, tal com fa la ciutadania per triar els regidors i les regidores de l’Ajuntament d Sitges. I una bona manera de conèixer una part de la feina que fem els polítics, es pot constatar a través del Consell d’Infants. De ben segur que d’una manera democràtica i consensuada decidireu d’entre moltes propostes un projecte per treballar-lo durant un curs. I  a partir d’aquí fareu una gran feina per debatre tot el que calgui amb l’objectiu de millorar Sitges. Teniu una gran responsabilitat però segur que amb la vostra il·lusió ens presentareu la vostra proposta per millorar Sitges”.

Un cop constituït el Consell d’infants, aquest òrgan de participació ciutadana es reunirà mensualment a l’Espai Jove per desenvolupar un projecte que es presentarà a final de curs.

 

Consell d’Infants de Sitges 

 El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana que fomenta els valors democràtics i serveix de nexe entre l’Ajuntament i les escoles. Fins ara s’han presentat entre altres projectes: la instal·lació de fonts públiques, la creació d’un parc infantil inclusiu, el projecte Anti-Bullying, el disseny d’un parc infantil per a nenes i nens majors de 8 anys, la creació de carrils bicis, ‘Artistic Time’ per fomentar l’art urbà a través de diferents pintures murals, entre molts d’altres.

 

Galeria d'Imatges