Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Es constitueix el XXI Consell d’Infants de Sitges

L’acte de constitució d’aquest òrgan de participació ciutadana s’ha celebrat aquest dijous al saló de plens de l’Ajuntament de Sitges i ha estat presidit per l’alcaldessa de Sitges juntament amb el regidor d’Educació.

El XXI Consell d’Infants de Sitges s’ha constituït oficialment aquest dijous al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor d’Educació, Albert Oliver, han presidit l’acte institucional, en el qual els 21 consellers i consellers han estat acompanyats per les seves famílies.

Enguany aquest òrgan de participació ciutadana està format per: Berta Arcos Grau; Maria Comabella Salarich; Vinyet Cosialls Carbonell; Evan Rose Welnberg; Pol Pérez Grau; Alba Ventura Fernández; Mario Subirana Montes; Gràcia Martí Estruch; Emma Rua Morton; Pol Ripoll López; i Vicente Guigini com a nous representants de 5è de Primària, escollits a les eleccions dels centres escolars l’11 d’octubre i que s’afegeixen als representants de sisè de primària: Jan Ayuso Andrade; Begoña Ferran De Grado; Lluc Plana Baqués; Àlex Valle Bosch; Ona Gimeno Tarragó; Bernat Tutusaus Almirall; Carla Yll Guallar; Xènia Serra Roca; Martina Ruiz Sanuy; i Clara Rubio Ramírez. Aquest serà el darrer any per als representants de sisè, escollits al curs anterior. Tots ells i elles representen l’alumnat de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Agnès de Sitges, la concertada Escola Pia i la privada (BSB) The British School of Barcelona. 

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha felicitat els representants del nou Consell d’Infants que han estat nomenats oficialment i ha volgut posar de manifest que “reivindiquem la participació des de la infància, per això les propostes dels nens i nenes sempre ens ajuden a millorar el nostre municipi. La vostra mirada és molt enriquidora i necessària. Al final de curs valorarem el projecte que ens presenteu i des de l’Ajuntament intentarem estudiar-lo i si és possible dur-lo a terme perquè, a vegades, hem de reconèixer que és complicat que hi hagi propostes que s’acabin acomplint”.

El regidor d’educació, Albert Oliver-Rodés, ha destacat que “fer una bona política també és escoltar la veu dels nens i les nenes a través del Consell d’Infants. Us encoratjo a fer molta feina i a presentar un projecte que us motivi ja que el vostre objectiu i el nostre és compartit: millorar Sitges, el vostre i el nostre poble. Realment és una feina engrescadora però també que requereix alhora de molta responsabilitat. I us asseguro que gràcies a aquesta experiència viureu de ben a prop què és la democràcia i la política”.

Després d’aquesta sessió de constitució, el Consell d’infants es reunirà mensualment a l’Espai Jove per desenvolupar un projecte que es presentarà a final de curs.

 

Consell d’Infants de Sitges 

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana que fomenta els valors democràtics i serveix de nexe entre l’Ajuntament i les escoles. Fins ara s’han presentat la instal·lació de fonts públiques, la creació d’un parc infantil inclusiu, el projecte Anti-Bullying, el disseny d’un parc infantil per a nenes i nens majors de 8 anys, la creació de carrils bicis, ‘Artistic Time’ per fomentar l’art urbà a través de diferents pintures murals, entre molts d’altres.

Enguany com a novetat un dels punts del Reglament del Consell d’Infants s’ha modificat perquè s’ha obert la possibilitat de ser Consellers/es a tots els infants escolaritzats a Sitges, estiguin o no empadronats a la vila.

Galeria d'Imatges