Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Es posen en marxa oficialment les cooperatives d’emprenedoria creades per alumnat de cinquè de primària

Infants de les escoles Agnès de Sitges, Esteve Barrachina, Maria Ossó i Escola Pia, han presentat aquest divendres la documentació a l’OAC per obtenir el NIF de la seva cooperativa. L’1 de juny tots els nens i les nenes participants posaran a la venda els seus productes o serveis que realitzin en el marc de la Fira Cultura Emprenedora.

Un any més les escoles Agnès de Sitges, Esteva Barrachina, Maria Ossó i Escola Pia tornen a impartir aquest curs 2022-2023 l’assignatura Cultura Emprenedora (CuEmE) als alumnes de cinquè de primària. Des de l’octubre d’enguany 178 alumnes tiren endavant la creació i gestió de 7 cooperatives. Fins ara, ja han decidit el nom de l’empresa, l’estructura de l’organització, quin tipus de productes i serveis oferiran, han redactat els estatuts, han fet l’acta de constitució i també han començat a dissenyar el logotip. Aquestes primeres feines han culminat aquest divendres, 16 de desembre, amb la constitució de la cooperativa. Una representació d’alumnes de cada cooperativa han presentat la sol·licitud del NIF a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), com a primer tràmit oficial que es requereix per tirar endavant la futura empresa.

En aquest espai municipal, les nenes i els nens han estat rebuts pels regidors de l’Ajuntament de Sitges, Guillem Escolà i David Martínez. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “el programa de cultura emprenedora a l'escola permet introduir als infants de 5è de Primària a conèixer tot el procés per crear una empresa, en aquests cas una cooperativa, en la seva definició d'objectius, estatuts, organització, creació de logo, i dissenyar i fer tot el procés productiu, tot controlant els comptes i els resultats econòmics. També els ajuda, a treballar en equip i en diverses àrees, que més endavant, els hi servirà, perquè és tal com funcionen les empreses”.

El regidor d’Educació, David Martínez, remarca que “aquesta formació connecta les competències i els coneixements necessaris per posar en marxa el simulacre d’una cooperativa escolar. Un projecte que, al mateix temps, també contribueix a potenciar el seu desenvolupament personal i la posada en pràctica dels valors coeducatius del programa Cultura emprenedora a l’escola com són el treball en equip, el respecte, la creativitat i la cooperació”. 

Després d’obtenir el NIF, els infants continuaran el procés de creació de la seva empresa amb diferents treballs com planificar la campanya de comunicació, fabricar els productes o crear els serveis que presentaran al mes de maig. El treball acabarà, finalment, l’1 de juny amb la tradicional fira de productes quan es posaran a la venda coincidint amb la celebració del Mercat dels dijous, situat al parc de Can Robert. 

Des de l’any 2012, Sitges participa en el programa de Cultura Emprenedora a l’Escola que impulsa l’Ajuntament de Sitges, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Durant un curs escolar, l’alumnat crea una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

 

Participants del CuEmE, a l’encesa de l’Arbre de Nadal al Cap de la Vila

Una representació de l’alumnat participant al projecte Cultura Emprenedora van col·laborar el 24 de novembre passat en l’encesa de l’Arbre de Nadal del Cap de la Vila, juntament amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal. Els nens i les nenes van protagonitzar aquest acte simbòlic com a representants d’aquest projecte d’emprenedoria.

Galeria d'Imatges