Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament de Sitges organitza una reunió informativa sobre el Passaport Edunauta

La trobada serà el 15 de novembre a les 17.30 a l’auditori del Miramar-Centre Cultural. Les famílies podran conèixer més detalladament aquest projecte que permetrà a més d’un miler de nens i nenes, des de primer fins a sisè de primària, adquirir aprenentatges i acreditar coneixements fora de l’escola a més d’una vintena d’espais i entitats.

La regidoria d’Educació convoca una reunió informativa a les famílies per donar a conèixer el projecte del Passaport Edunauta. Amb el títol “Descobriu una activitat familiar educativa per a tots els públics i de reconeixement de l’entorn”, s’organitza el col·loqui que tindrà lloc el 15 de novembre a les 17:30h a l’auditori del Miramar-Centre Cultural per donar a conèixer detalladament els aspectes més destacats d’aquest projecte que torna a posar-se en marxa el proper 17 de novembre.

Els passaports es repartiran la setmana vinent a uns 1.500 alumnes de primer a sisè de primària de les escoles de la vila per tal que tinguin més i millors oportunitats educatives i acreditin els aprenentatges adquirits fora de l’escola. Aquest projecte educatiu comunitari, impulsat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges, posa en valor les activitats fora de l’horari lectiu i també destaca que són una font important de coneixement i competències transversals per als infants i que permet ampliar oportunitats educatives. 

Tot plegat pretén connectar tota la potència educativa de la vila a través del concepte d’Educació 360. La setmana vinent es repartiran els Passaports Edunautes a l’alumnat de les cinc escoles de la vila, més de 6 vegades la quantitat d’alumnes del curs passat. Enguany els passaports seran vàlids fins a final del curs 2023-24 per tal que l’alumnat pugui acreditar els aprenentatges fets per exemple a les biblioteques, a l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall, l’Espai Jove, l’associació Biodiversitat Sitges (Jardins de Terramar), Museus de Sitges, entre altres entitats i espais. 

 

Passaport Edunauta

Actualment el Passaport Edunauta és present a més de 25 municipis i compta amb més de 9.000 infants participants. Aquestes ciutats i viles treballen per a la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’àmbit escolar. El passaport es promogut per la Cooperativa +Educació, la Fundació Bofill i l’Aliança Educació360. Aquest projecte es va iniciar el curs 2020-2021 a través d’una prova pilot a 10 ciutats de Catalunya.

Sitges hi participa des del curs passat (2022-2023) a través d’una prova pilot, que va començar al mes de gener d’aquest any i va finalitzar al març passat. En total 250 alumnes de 4t de Primària de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó i Agnès de Sitges i Escola Pia van rebre un passaport físic, en el qual els infants van registrar una sèrie d'activitats educatives fora de classe a través de les quals es treballen competències transversals.

 

REUNIÓ INFORMATIVA PER A FAMÍLIES 

“Descobriu una activitat familiar educativa per a tots els públics i de reconeixement de l’entorn” 

  • Dimecres 15 de novembre  de 2023 
  • A l’auditori del Miramar 
  • A les 17:30h 

Galeria d'Imatges