Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament posa a punt els centres públics de Sitges amb obres de millora de cara a l’inici del curs escolar

Les actuacions a les instal·lacions de les quatre escoles públiques (Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó i Agnès de Sitges) i les dues llars d’infants municipals (El Cercolet i La Moiganga) han estat dutes a terme per la regidoria d’Educació per valor de 60.700 euros coincidint amb les vacances d’estiu.

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges realitza obres de manteniment als centres educatius públics de la vila, que s’han fet aquest estiu, coincidint amb les vacances escolars. S’hi han fet una desena d’actuacions, entre les quals destaquen: la construcció de dos altells al gimnàs de l’escola Agnès de Sitges per guardar-hi material; la remodelació dels lavabos al pati, entre els quals hi ha un d’adaptat per a minusvàlids a l’Escola Esteve Barrachina ; la reparació i pintar l’escala de fusta de l’interior de la Llar d’infants El Cercolet i el muntatge d’un “teatrin” amb cortinatges i il·luminació a l’escola Maria Ossó que s’acabarà entre finals de setembre i principi del mes d’octubre. La construcció d’un armari traster a la part exterior del pati de la Llar d’infants La Moixiganga està encara en procés. També ho estan les obres a l’antiga casa del conserge de l’Escola Miquel Utrillo per instal·lar-hi un Fablab abans de finals d’any.

A banda d’aquests treballs de millora, duts a terme pels conserges de les escoles públiques i la brigada municipal, també han dut a terme altres actuacions de manteniment com petits arranjaments elèctrics i de fusta, pintar (passadissos, aules i portes) i muntatge i transformació, entre d’altres. En paral·lel, també han fet feina les brigades de lampistes, paletes i jardiners. 

Les millores a les escoles públiques i a les llars d’infants van començar al mes de juliol per evitar molèsties durant el període lectiu amb l‘objectiu de posar al dia les instal·lacions d’aquests centres educatius de cara al nou curs 2023-2024. 

L’Ajuntament ha destinat una inversió de 60.700 € per realitzar aquest estiu les actuacions de millora a les instal·lacions dels centres educatius. El regidor d’Educació, Albert Oliver-Rodés, remarca que “les obres de manteniment i reforma dels diferents centres educatius volen millorar, entre d’altres, l’eficiència i la seguretat de les instal·lacions, en les quals estudien els infants de Sitges estiguin el més adequats possibles. Per això, durant l’estiu hem posat al dia les escoles i les llars d’infants públiques amb diferents actuacions de reforma i millora”.

Aquestes accions se sumen a la instal·lació d’elements que mitiguen la calor com a ara làmines de control i proteccions solars a l’aulari de l’Escola Maria Ossó, un tendal a l’Escola Agnès de Sitges i el repartiment aquest estiu de 136 ventiladors a les escoles (Esteve Barrachina, Miquel Utrillo i Maria Ossó). 

Galeria d'Imatges