Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’alumnat de cinquè de primària presenta les seves cooperatives escolars

El proper 6 de juny els productes de  les cooperatives escolars es podran adquirir a la fira, que s’instal·larà al Parc de Can Robert de 10 a 12.15 hores.

En el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’escola, els representants de les 6 cooperatives participants han presentat aquest dimarts els seus productes al Teatre Prado en un acte oficial davant el regidor d’Educació, Albert Oliver-Rodés i el regidor de Promoció Econòmica, David Martínez.

Durant la sessió s’han donat a conèixer les cooperatives escolars: MarSenseLímits, Mercat Ossó, EmpreCoop, Mentalment Actius, Barrachina.Coop i Mostkids. En aquest curs participen 230 nenes i nens de cinquè de primària de 5 escoles de la vila: Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Escola Agnès de Sitges i Escola Pia.

Totes les cooperatives han explicat com han fet el procés per crear el seu projecte: des de l’elaboració dels estatuts i el disseny del logotip fins a la fabricació dels productes o com han treballat en equip, entre d’altres. Per tirar endavant els seus projectes, de manera democràtica i participativa, l’alumnat treballa competències transversals necessàries al llarg de la vida com són l’empatia, el respecte, la col·laboració, la creativitat i la comunicació.

 

En paral·lel, des d’aquest projecte també s’impulsa l’esperit emprenedor com es constata a través dels productes sostenibles i fets amb materials reutilitzables que les cooperatives escolars han presentat. Entre les propostes que ja han començat a fabricar o dissenyar hi ha: bosses, torretes, polseres de goma, ampolles lluminoses, clauers, collarets, sotagots, punts de llibre, una revista musical, jocs d’entreteniment com el 3 en Ratlla i col·leccionables de futbol. També entre l’oferta de productes, destaquen ampolletes de most i un sopar benèfic per recaptar fons per a les persones amb malalties mentals, que tindrà lloc el 7 de juny a les 20 h al pati de l’Escola Agnès de Sitges. 

 

Llistat de Cooperatives escolars

 

 

           ESCOLA                                          NOM- COOPERATIVA  

 

MIQUEL UTRILLO: 5è  (A + B)                   MARSENSELÍMITS

 

MARIA OSSÓ:

  • 5è A                    MERCAT OSSÓ                        
  • 5è B                                                 EMPRECOOP 

 

AGNÈS DE SITGES: 5è                               MENTALMENT ACTIUS          

 

ESTEVE BARRACHINA: 5è  (A + B)            BARRACHINA.COOP

 

ESCOLA PIA DE SITGES: 5è (A + B)          MOSTKIDS

 

 

Fira de productes, 6 de juny

 

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) finalitzarà el 6 de juny amb la Fira de les cooperatives escolars, coincidint amb el mercat dels dijous. Els alumnes posaran a la venda el seus productes de 10 a 12.15 hores al Parc de Can Robert. L’acte estarà amenitzat d’11 a 12 h amb un petit concert dels alumnes que forment part del projecte MIC de Música i Comunitat dels 5 centres educatius de Sitges.

 

Les cooperatives escolars destinaran una part dels beneficis dels productes venuts a les ONG que han triat cadascuna. Les 6 cooperatives d’aquest curs han escollit l’Hospital Sant Joan de Déu Petits Valents Grans Causes, Locomotora 21, Més Que Surf (per ajudar a infants amb autisme), desOs (que promouen projectes d’economia social), CAAD Penedès i Dona’m ales.