Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’alumnat del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola presenten les seves cooperatives i els seus productes

El proper 1 de juny aquests articles i serveis de les cooperatives escolars es podran adquirir a la fira que s’instal·larà al Parc de Can Robert de 10 a 13 hores.

Els representants de les 6 cooperatives participants del projecte “Cultura emprenedora a l’escola” han presentat aquest dijous els seus productes al Casino Prado Suburense en un acte oficial davant els representants municipals.

L’acte ha permès conèixer les cooperatives escolars B VENEM55, Crea Ex Plorem, Cooperaossó, A x A (L’Agnès x l’Autisme), CEB (Reciclant Fem Art) i Made in B formada per un total de 180 nens i nenes de cinquè de primària de 4 escoles Esteve Barrachina, Maria Ossó, Escola Agnès de Sitges i Escola Pia.

Les cooperatives participants han preparat una mostra dels productes sostenibles, compromesos amb el medi ambient i fets amb materials reutilitzables, que ja han començat a fabricar com són penjadors, imans, punts de llibre de Sitges, organitzadors, espelmes, pinball, sabons, clauers, papiroflèxia, quadres, inicials de fusta, bosses, ambientadors, caixes del mar, llibretes d’animació, jocs de memory, jocs de tres en ratlla, atrapasomnis. També entre aquests articles destaca un sopar benèfic per l’autisme que tindrà lloc el 16 de juny a les 20 h al pati de l’Escola Agnès de Sitges. 

Durant l’acte, totes les cooperatives han ensenyat com han creat el seu negoci, la marca, el logotip, com s’han organitzat i com han treballat en equip, entre altres qüestions. En aquest projecte, els docents acompanyen als alumnes, sense imposar criteris, perquè puguin treballar competències transversals necessàries al llarg de la vida com l’empatia, el respecte, la col·laboració, la creativitat, la capacitat de comunicació, entre d’altres. Totes les cooperatives han destacat que han pres entre totes les decisions de manera democràtica a través de votacions.

Després de la presentació de cada cooperativa, els regidors han fet preguntes als participants sobre diferents aspectes com les dificultats amb les quals s’han trobat o les persones que els han ajudat en les diferents etapes del projecte.

La iniciativa s’emmarca dins l’assignatura Cultura Emprenedora a l’Escola.

 

 

Llistat de Cooperatives escolars

           ESCOLA                                              COOPERATIVA  

1 MARIA OSSÓ: 5è A                            Crea Ex Plorem (creen per ajudar) 

2 MARIA OSSÓ: 5è B                            Cooperaossó 

3 AGNÈS DE SITGES                           A x A (L’Agnès x l’Autisme) 

4 ESTEVE BARRACHINA: 5è A+B       M in B (Made in B) + CEB (Reciclant fem Art) 

5 PIA DE SITGES: 5è A+B                    B VENEM 55        

 

 

 

Fira de les Cooperatives 

El projecte finalitzarà amb la mostra de productes l’1 de juny de 10 a 13 h al Parc de Can Robert en el marc de la Fira de les cooperatives Escolars, coincidint amb el Mercat dels Dijous. 

Part dels beneficis de les cooperatives escolars es destinaran a les ONG que ha decidit cadascuna. Enguany les escollides són l’Hospital Sant Joan de Déu, Dona’m ales (per investigar el càncer infantil i juvenil), Autisme amb futur i Més que surf (per ajudar a infants amb autisme), i la Fundació Catalana d’ELA.  

 

 

Galeria d'Imatges