Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Escola Esteve Barrachina guanya el premi Baldiri Escola per impulsar les arts al centre educatiu

El guardó és un reconeixement a la importància que té la música i les arts en el projecte educatiu d’aquest centre públic.

En ple confinament, l’Escola Esteve Barrachina ha guanyat el premi Baldiri Escola en reconeixement a la innovació pedagògica per fomentar una educació musical més activa, més vivencial, més participativa i present en tots els àmbits del centre. Així, el guardó, atorgat per la Fundació Carulla, distingeix la importància de la música dins el projecte educatiu i artístic d’aquesta escola pública de Sitges que, alhora, també treballa amb la cultura, les arts, la llengua i la creativitat de manera transversal i global.

La proposta de l’Escola Esteve Barrachina premiada engloba 3 projectes principals amb metodologies actives i d’aprenentatge musical que posen l’alumnat al centre de l’acció: la ‘Musicoteràpia’ com a mètode d’inclusió a través de la música, amb l’objectiu d’atendre la diversitat; ‘Música i Comunitat’ un projecte impulsat des d’aquesta escola que afavoreix la pràctica instrumental adreçat a l’alumnat de 4t i 5è de Primària i que potencia el vincle entre alumnes d’altres escoles, i el ‘Gran Concert de Primavera’, una experiència artística significativa, transversal i inclusiva resultat del treball realitzat al llarg del curs que conté altres projectes artístics i activitats musicals organitzades al centre i que també impliquen la cooperació amb la comunitat educativa. L’alumnat és el protagonista d’aquest gran concert i s’encarrega de triar el repertori i treballar els textos; dissenyar coreografies,  fer petits arranjaments instrumentals i elaborar els decorats, entre d’altres.

El Premi Baldiri està dotat amb 3.000 euros i la participació en la ‘Formació de Pedagogies artístiques 2020’. Segons la direcció del centre, “és una satisfacció que ens hagin distingit amb aquest Premi. És un reconeixement a la feina feta dels últims 4 o 5 anys que ara ha donat el seu fruit”.  L’Escola Esteve Barrachina destinarà aquests diners a projectes que permetin al centre seguir la innovació per oferir nous aprenentatges a l’aula.

La Fundació Carulla concedeix anualment els premis Baldiri Reixac per impulsar i reconèixer els projectes que transformen l’educació des de la cultura i els llenguatges artístics. Els guardons es divideixen en quatre categories: Premi Baldiri Escola; Premi Baldiri Connexions; Premi Baldiri Experiències, i Premi Baldiri Alumnes.