Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Escola Municipal de Música creix amb un augment notable en la matriculació

El centre ofereix cursos per aprendre a tocar un ampli ventall d’instruments, altres de curta durada centrats en la guitarra o el piano formant part d’un conjunt, i la proposta Música en família per a nadons de 0 a 3 anys.

L’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall (EMMMA) ha iniciat el curs 2021-2022 presencialment, amb una oferta variada i totes les mesures preventives per la Covid-19 per estudiar música amb la màxima seguretat. Amb aquest objectiu, la seu principal del centre, l’edifici de Can Coll, compta amb vuit aules, quatre incorporades aquest curs, el que permet ocupar la totalitat dels espais disponibles. A aquestes aules s’afegeix també l’espai que l’EMMMA té a l’Esteve Barrachina.

La direcció del centre destaca l’augment notable en la matriculació. Aquest curs hi ha més de 150 alumnes, una dada similar a la xifra que hi havia abans de la pandèmia. L’increment s’ha registrat en totes les franges d’edat i instruments, però sobretot en la matriculació dels més petits. El director del centre, Pepe Reche afirma que “les famílies han constat que fer música és una activitat enriquidora i segura, per això, tenim llista d’espera a dos dels grups de Música en Família (A i B), també en Sensibilització i iniciació i, alhora també, queden poques places d’instrument”. Entre els motius principals d’aquest canvi de tendència és que les escoles de música han demostrat que són un espai segur, que els protocols funcionen i, com altres activitats educatives i culturals, són una part imprescindible de la societat. Segons el director de l’escola, “durant el confinament es va demostrar com de necessàries són les arts i especialment la música i passats els moments més durs de la crisi sanitària, els ciutadans han tingut encara més ganes d'aprendre i de gaudir fent música”.

En aquest curs, l’Escola Municipal de Música, que  també ha incorporat professors nous a l’equip docent, pretén mantenir la línia de donar a conèixer la música des d’una experiència vivencial. Aquesta proposta pedagògica es potencia a les classes d’iniciació musical per a infants, a la formació bàsica i avançada amb la voluntat de compartir la música tocant i cantant en grup. Els instruments que es poden aprendre a tocar a l’Escola Municipal de Música són: violí, la viola, el violoncel, la guitarra i la guitarra elèctrica, el baix elèctric, el piano, la bateria, diferents instruments de percussió, el clarinet, la flauta travessera, el saxo, la trompeta, la tuba, la trompa, el trombó o el cant. Encara queden algunes places disponibles i es busquen veus per al cor d’adults.

L’oferta musical es complementa amb cursos de curada durada i Música en família que comencen la propera setmana.

 

Curos de curta durada

Els cursos de curta permeten aprendre a tocar un instrument (guitarra o piano) formant part d’un conjunt. En total són 10 sessions de 45 minuts i es dirigeixen a joves a partir de 12 anys i adults que volen iniciar-se en la pràctica de l’instrument. 

      Conjunts i horaris: 

  • Conjunt de Piano: dilluns, 19 - 19:45 h (a partir del 27 de setembre) 
  • Conjunt de Guitarra: dimarts, 19 - 19:45 h (a partir del 28 de setembre)

 

Música en Família  

L'EMMMA ofereix un any més els cursos de Música en Família, perquè els més petits (de 0 a 3 anys) i les seves famílies comparteixin la música plegats i gaudeixin d’una estona junts, enfortint els seus vincles. Aquests cursos s’obren cada trimestre i estan organitzats en 10 sessions de 45 minuts de durada. 

            Horaris:

  • Grup (A): dilluns 17 - 17:45 h  (a partir de 27 de setembre )
  • Grup (B): dilluns 18 - 18.45 h (a partir de 27 de setembre
  • Grup (C): dimarts 16 - 16:45 h (a partir de 28 de setembre)
  •  

La matrícula de l’escola encara és oberta i es pot formalitzar a través de la pàgina web www.emmsitges.cat/preinscripcio. Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a info@emmsitges.cat.