Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Hospital de Sant Joan protagonista al cicle Sitges, un món per conèixer

La conferència Hospital de Sitges des de Bernat de Fonollar fins avui enceta el cicle aquest 2013. La proposta cultural del CFA La Xarxa s’atura durant el mes de febrer per la celebració del Carnaval i es reprendrà al març.

La historiadora, Àngels Parés, ha estat l'encarregada de desenvolupar la conferència Hospital de Sitges des de Bernat de Fonollar fins avui, inclosa en el cicle Sitges, un món per conèixer. Unes 25 persones van assistir a la xerrada que va servir per repassar la història d'una de les institucions més emblemàtiques de la vila, que aquest any celebra el seu centenari.

Parés va oferir una nova visió de l'Hospital. La historiadora no es va limitar a relatar els esdeveniments històrics que han marcat la trajectòria de l'Hospital, sinó que va voler transmetre també l'esperit i la ideologia sota la qual es va construir a l'Edat Mitjana.

Aquesta temporada el cicle Sitges, un món per conèixer, arrel d'un conveni amb el Gremi d'Hostaleria, convida als conferenciants a un sopar en un restaurant de la vila. Àngels Parés va gaudir d'aquesta novetat al restaurant La incidència del Factor vi, al carrer Bonaire, 25.

La 11ª temporada del cicle Sitges, un món per conèixer va començar el passat mes d'octubre, amb una conferència sobre el 75è aniversari de la Creu Roja a Sitges. Fins al mes de juny s'ha previst una xerrada mensual, encara que al febrer el cicle s'aturarà per la celebració del Carnaval. La resta de les sessions abordaran temes com la Ploma d'Or, Sant Bartomeu i Santa Tecla, el Corpus o el Ball de la Moixiganga. El cicle està organitzat pel Centre de Formació d'Adults La Xarxa.