Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La regidoria d’Educació organitza el Taller ‘Com educar positivament’

El Taller s’impartirà els dies 10 i 17 de març, de 19 a 21 hores, al Centre de Formació d’Adults. L’objectiu de la proposta, adreçada a famílies amb fills i filles de 6 a 16 anys, és oferir eines per poder exercir el rol educatiu de forma positiva i assertiva. La programació dels tallers educatius es complementarà el 31 de març amb el ‘Seminari d’Hàbits cibersaludables. Prevenció en ciberaddiccions’, que serà gratuït i es farà a l’Espai Jove.

Després del primer taller sobre educació emocional, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges, amb el suport de la Diputació de Barcelona, continua ara la formació adreçada a famílies amb el taller ‘Com educar positivament’ els dies 10 i 17 de març. Es tracta d’una nova proposta pares i mares a les famílies amb fills i filles de 6 a 16 anys amb l’objectiu d’ensenyar a gestionar les emocions i exercir el rol educatiu de forma positiva i assertiva.

El taller, que es farà de 19 a 21 hores, és gratuït i serà impartit per Teatre del Buit, una associació creada l’any 2002 formada per professionals de l’educació i les arts escèniques.

A la primera sessió els participants prendran consciència del valor educatiu que té el comportament de pares i mares i també experimentaran com a espectadors el conjunt d’emocions que intervenen a l’hora d’abordar la tasca educativa i valorar la manera en què influeixen. Alhora s’adonaran de la importància i la necessitat de desenvolupar la intel·ligència i equilibri emocional, les habilitats comunicatives pròpies per poder influir positivament en els fills i aprendran a escoltar-se i connectar-se amb les necessitats emocionals. Després es farà una petita representació teatral. A la segona sessió es farà l’anàlisi posterior d’experiències viscudes i pròpies de la vida quotidiana i, també es compartiran conclusions i reflexions.

La regidoria d’Educació complementarà l’oferta amb el tercer taller educatiu que sota el títol ‘Educar sense cridar’ tindrà lloc el 29 d’abril de 19 a 21 hores. La sessió permetrà a les famílies amb fills i filles de 3 a 12 anys reflexionar sobre les dificultats que es troben a l’hora d’educar. Durant la sessió es difondran diverses tècniques per tal que els assistents puguin posar-les en pràctica.

Per inscriure’s tant als tallers educatius cal fer una reserva prèvia enviant un correu electrònic a educacio@sitges.cat amb les dades personals, el nom de l’escola de procedència i per quin canal s’han assabentat. Tots els tallers educatius es realitzaran al Centre de Formació d’Adults de Sitges (C/ Sant Honorat, 28).

 

Calendari dels tallers educatius:

 

MARÇ:

 

10 març   de 19 a 21 h Taller de Com Educar Positivament

                Lloc: Centre de Formació d’Adults de Sitges (C/ Sant Honorat, 28)

                Activitat gratuïta

                Inscripcions a l’e-mail: educacio@sitges.cat per reservar plaça.

 

17 març    de 19 a 21 h  Taller de Com Educar Positivament                             

                 Lloc: Centre de Formació d’Adults de Sitges (C/ Sant Honorat, 28)

                 Activitat gratuïta

                 Inscripcions a l’e-mail: educacio@sitges.cat. per reservar plaça.

 

ABRIL:

29 abril     de 19 a 21 h  Taller d’Educar sense cridar

                 Lloc: Centre de Formació d’Adults de Sitges (C/ Sant Honorat, 28)

                 Activitat gratuïta

                 Inscripcions a l’e-mail: educacio@sitges.cat. per reservar plaça.

 

 

SEMINARI D’HÀBITS CIBERSALUDABLES I PREVENCIÓ EN CIBERADDICCIONS

La regidoria d’Educació organitza el seminari presencial d’Hàbits Cibersaludables i prevenció en ciberaddiccions. Finalment serà una formació gratuïta i tindrà lloc el 31 de març de 19.00 a 20.30 hores a l’Espai Jove, enlloc del Centre de Formació d’Adults com estava previst inicialment.

Els participants podran aprendre a gestionar els límits d’accés, filtrar els continguts i prevenir el ciberassetjament, l’addicció i altres riscos derivats de la sobreexposició a les pantalles.

 

 

Calendari del seminari d’hàbits cibersaludables

 

MARÇ

31 març   de 19 a 20.30 h  Seminari Hàbits cibersaludables

                Lloc: Espai Jove (carrer de Josep Soler i Tasis, 4) 

                Activitat gratuïta

                Inscripcions a l’e-mail: educacio@sitges.cat per reservar plaça.