Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La regidoria d’Educació convida a la reflexió sobre la jornada continuada a primària

La trobada, amb quatre experts del món de l’educació, es pot recuperar al canal de YouTube de l’Ajuntament de Sitges.

L’Ajuntament de Sitges, a través de la regidoria d’Educació, potencia la reflexió sobre la jornada intensiva a primària. Sota el títol Parlem de la Jornada Continuada, el dimarts passat, 18 de maig, la regidoria d’Educació va organitzar una trobada amb diferents mirades per parlar sobre la distribució horària escolar. 

Durant la jornada van intervenir Carles Arbó, en representació del Sindicat majoritari de mestres, USTEC; Jaume Aguilar, en representació de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC); Daniela Fabiano i David Zafra, en representació de la Plataforma per a la Jornada Continuada, i Begonya Parès, directora de l’escola Concepció Arenal, com a escola pilot. Tant els defensors de la jornada compactada com els que prefereixen la jornada partida posen de manifest arguments perquè els pares, les mares i els tutors puguin extreure les seves pròpies conclusions sobre la reforma horària als centres tenint en compte variables pedagògiques familiars i laborals.

Aquesta trobada per obrir un espai de reflexió va sorgir després de comentar amb el Consell Escolar Municipal (CEM) la reunió que la regidoria d’Educació havia mantingut amb la Plataforma per a la Jornada Continuada fa uns mesos enrere. Des de fa anys es parla dels horaris educatius perquè a la majoria d’escoles de Catalunya es mantenen les classes a la tarda a primària. En canvi, tots els instituts públics fan jornada intensiva o compactada (fan classes fins a l’hora de dinar).  

La xerrada sobre la jornada continuada es pot tornar a veure al canal YouTube de l’Ajuntament de Sitges: https://youtu.be/rOufy9RbPXk.