Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La regidoria d’Educació proposa un nou taller online per millorar la salut emocional

La xerrada es farà telemàticament el 3 de desembre a les 19 hores. Per poder seguir-la caldrà fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a educacio@sitges.cat fins al mateix dia, 3 de desembre, a les 12 hores.

El programa ‘Créixer en família’ de la regidoria d’Educació fomenta al llarg de l’any accions, com xerrades i trobades, per afavorir l’educació positiva. En aquesta línia, l’oferta prevista per a aquest 2020 s’ha ampliat i el proper 3 de desembre a les 19 hores s’oferirà telemàticament el taller ‘Millorar la salut emocional a la família en temps d’incertesa’ a través de la plataforma Zoom. Per poder seguir la xerrada cal fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a educacio@sitges.cat fins al mateix 3 de desembre a les 12  hores.

La pandèmia de la Covid-19 no només ha derivat en una crisi sanitària, econòmica i social sinó que també ha generat i genera incertesa. El taller, impartit per l'Associació ELNA amb la col·laboració de la mestra i terapeuta emocional, Rosa Chacón, explicarà com en temps d’incertesa és important la salut emocional per mantenir saludable el sistema immunològic, ja que les emocions hi incideixen. A través del taller es proposaran dinàmiques individuals per a la reflexió i també es compartiran eines per a una millor gestió emocional del participant com per a la seva família. 

Durant aquest 2020 s’han organitzat també en el marc del programa Créixer en família els tallers educatius: ‘Educar les emocions en família, Com educar positivament’, Educar sense cridar i el Seminari d’Hàbits Cibersaludables. Des de l’Ajuntament de Sitges es vol mantenir aquest programa durant el 2021.   

 

Taller online  ‘Millorar la salut emocional a la família en temps d’incertesa’

3 de desembre

19 hores

Telemàticament 

 

Seminari de prevenció ciberaddicicons

La regidoria d’Educació va organitzar el 18 de novembre passat un seminari sobre la prevenció de ciberaddiccions adreçat a les famílies i a la comunitat educativa. L’especialista en prevenció de ciberaddiccions, Lluís Mulero, (@Cibersaludables i autor del blog www.habitoscibersaludables.com) va donar algunes recomanacions per evitar  l’addicció a les pantalles:

  • Cal retardar el màxim possible el primer contacte dels nostres fills amb les pantalles. Principalment en les primeres etapes de vida, així doncs fins als 3 anys CAP contacte amb les pantalles.
  • Cal establir una estratègia de gestió de les pantalles a casa per administrar les finestres d’ús i el filtratge de continguts. Les famílies han de definir una protecció inspirant-se en la “ceba”, és a dir, amb múltiples capes de protecció.
  • Durant les etapes educatives, la prevenció del VAMPING (l’alteració de la son per un ús indegut de les pantalles) ha de ser una prioritat per totes les famílies. La tecnologia distorsiona la son i té greus conseqüències en el rendiment acadèmic.

El seminari també va detallar més de 30 eines i bones pràctiques per gestionar les pantalles a casa. L’addicció a les pantalles afecta ja al 20% dels joves. L’ús abusiu de les pantalles de mòbils i tauletes té conseqüències en la sociabilitat, en el rendiment acadèmic, el procés de maduració cognitiva, la capacitat de concentració o el desenvolupament de la psicomotricitat dels infants i joves.