Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La segona edició del Passaport Edunauta finalitza amb èxit de participació

En el marc d’aquesta iniciativa s’han programat més d’un centenar d’activitats adreçades a 1.500 infants de Sitges. Durant aquest curs destaca l’increment de nens i nenes participants i d’entitats i institucions locals.

El Projecte Edunauta s’ha tancat aquest dimarts amb l’entrega de diplomes als nens i nenes participants d’aquesta segona edició. Durant aquest curs s’han programat més d’un centenar de propostes culturals, esportives i lúdiques que s’han adreçat a 1.500 infants de primer a sisè de Primària.

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges destaca l’alta participació dels infants i les famílies i l’increment d’entitats participants entre les quals hi ha com les biblioteques de Sitges, els Museus de Sitges, la Societat Recreativa El Retiro, el Casino Prado Suburense, l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, l’associació Biodiversitat Sitges, l’escola Municipal de Música Montserrat Almirall i regidories i serveis de l’Ajuntament de Sitges com l’Espai Jove.

Des del novembre passat fins ara els infants de Sitges han pogut viure i compartir experiències a través d’activitats lúdiques i educatives com a font de coneixement que ha quedat plasmat mitjançant el passaport Edunauta.   

Amb la finalitat de consolidar aquest projecte, la regidoria d’Educació fa una crida a les entitats de Sitges per poder ampliar l’oferta d’activitats de lleure educatiu per als infants.

 

Passaport Edunauta

El Passaport Edunauta va començar a implementar-se l’any passat a Sitges amb l’objectiu de potenciar la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola i fer-ne visibles els aprenentatges dels infants més enllà de l’àmbit escolar.

En aquesta primera edició, adreçada com a prova pilot als infants de 4t de primària, es va dur a terme per un període de temps més reduït (només del gener al març del 2023) i van formar-hi part 6 espais Edunauta (Biblioteques de Sitges, Museus de Sitges, l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall, l’Espai Jove,  Biodiversitat Sitges (Parc de Terramar) i l’entitat esportiva Tot esport que gestionava els Patis Oberts. En aquesta primera experiències es van repartir prop de 300 passaports.

Sitges és un dels 26 municipis de Catalunya que s’ha sumat a aquest projecte impulsat per l’aliança Educació 360, promogut per la Fundació Bofill i la Cooperativa +Educació.