Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les Cooperatives presenten els seus productes

El proper 26 de maig els productes de les cooperatives es vendran a la fira que s’instal·larà al parc de Can Robert.

Els representants de les 9 cooperatives participants del programa “Cultura emprenedora a l’escola” han presentat aquest dijous els seus productes davant l’alcaldessa de Sitges, Aurora, Carbonell; el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà i el regidor d’Educació, David Martínez. L’acte, s’ha celebrat a la Societat Recreativa El Retiro, i ha permès descobrir les cooperatives Power Kids, L’idea, 2011 BROTHERS, SUS, DECORAGNES, COOP EBS 5A, CCB, GERTY COOP i  ROBIN COOP.

Un total de 216 nens i nenes de cinquè de primària de les 5 escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Escola Agnès de Sitges i Escola Pia, han participat en aquesta iniciativa. Cada grup de les 9 cooperatives han preparat una mostra dels productes que ja han començat a fabricar com són uns sotagots, bosses (tote bag), clauers, targeters de cartró, pots de vidre decorats, joc del 3 en ratlla, bossetes de roba, polseres, portallapis, clauers, marcs de fotos, jardí ZEN, pots per plantar, joieres artesans, sotagots, capses reciclades, imants, pedres  tapissos i polseres, entre d’altres. Però enguany també s’ofereix un servei: somriures per recaptar diners per a la Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista. L’alumnat ha explicat els seus projectes, el disseny dels productes que han treballat durant mesos com una primera experiència en matèria d’emprenedoria i cultura empresarial.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha encoratjat a l’alumnat “a seguir l’empenta que han tingut per crear l’empresa i preparar els productes per posteriorment vendre” i ha destacat que “de talent i creativitat a casa nostra n’hi ha per tot arreu. I el que és important és que cadascú de vosaltres creieu en el que porteu dins i desenvolupeu allò que més us agradi”.

El regidor d’Educació, David Martínez, ha assegurat que “aprendre fent coses, és la millor manera d’adquirir coneixements i competències necessàries per a la vida. Per això l’assignatura Cultura Emprenedora a l’Escola, és fonamental”. El regidor ha afegit que “l’emprenedoria permet a les nenes i als nens planificar, crear, organitzar les feines, treballar en equip, dialogar, expressar opinions i a solucionar problemes, entre d’altres”.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha destacat que “a través d’aquest projecte els alumnes fan el mateix procediment que tots els emprenedors. Primer han de pensar en una idea de negoci, crear una marca i un logotip per als productes, aprenen a organitzar-se, fan uns estatus, s’han de registrar com a empresa, elaborar un pla econòmic i de viabilitat, i també treballen amb equip. Són valors molt importants que està molt bé fomentar des de l’escola”.

Després de la presentació de les cooperatives, els regidors han fet entrega d’una placa commemorativa a les 5 escoles que participen en el projecte, en el que Sitges participa des del curs 2012-13.

 

Llistat de Cooperatives

           ESCOLA                                              COOPERATIVA 

 

  1. ESCOLA MARIA OSSÓ                       POWER KIDS 
  2. ESCOLA MARIA OSSÓ                       L’IDEA  
  3. ESCOLA MARIA OSSÓ                       2011 BROTHERS 
  4. ESCOLA MIQUEL UTRILLO                SUS  
  5. ESCOLA AGNES                                 DECORAGNES  
  6. ESCOLA BARRACHINA                      COOP EBS 5A 
  7. ESCOLA BARRACHINA                      CCB 
  8. ESCOLA BARRACHINA                      GERTY COOP  
  9. ESCOLA PIA                                        ROBIN COOP` 

 

L’assignatura Cultura Emprenedora a l’Escola està impulsada pel Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 (CIES) i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges amb la Diputació de Barcelona.

 

Fira de les Cooperatives

El projecte finalitza amb la mostra de productes el 26 de maig de 10 a 13 h al Parc de Can Robert en el marc de la Fira de les cooperatives Escolars (zona enjardinada del parc propera al mercat habitual dels dijous).

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, l’assignatura “Cultura emprenedora a l’escola” s’ha reprès amb normalitat per preservar el mateix objectiu: fomentar la competència d’aprendre a emprendre.   

Galeria d'Imatges