Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les escoles i els instituts de Sitges reobren amb mesures de seguretat

Els centres educatius garanteixen els protocols de seguretat. La presència de l’alumnat és voluntària, el professorat dóna suport i orientació i alhora acompanya emocionalment els estudiants que acaben primària, ESO (Educació Secundària Obligatòria) o Batxillerat.

Coincidint amb l’entrada de Sitges a la fase 2 i després de dos mesos i mig des que es va ordenar el tancament dels centres educatius, avui les escoles i els instituts de Sitges han reobert les portes per als estudiants d’una manera insòlita i amb fortes mesures de seguretat. Per poder obrir, s’han hagut de seguir els protocols de seguretat, a base de separació de taules amb distància de 2 metres de seguretat, l’ús de mascaretes, gel hidroalchòlic, amb la meitat d’alumnes, entre d’altres.  

A infantil, l’atenció es fa a alumnes de 3 a 6 anys si els dos progenitors han de treballar i necessiten la conciliació per motius laborals i que presentin la declaració responsable. En el cas de Primària es prioritzen els estudiants que acaben etapa escolar ja que no hi ha classes lectives a cap centre. La docència online seguirà telemàticament, fins al final de curs, previst per al dia 19 de juny.

El Departament d’Educació de la Generalitat ha donat autonomia a cada centre per organitzar-se i això implica que han elaborat un pla de reobertura per garantir les condicions de salut de l’alumnat i de tot el personal, que estan dictades per les autoritats sanitàries.  L'assistència d'alumnes ha estat irregular en el primer dia de tornada a les aules dels centres educatius de Sitges.

 

Escola Esteve Barrachina

L’Escola Esteve Barrachina ha reobert aquest dilluns amb 21 alumnes. L’entrada al centre ha estat insòlita ja que per primera vegada s’ha pres la temperatura a l’alumnat i després s’ha donat gel hidroalcòholic. Per als qui no portaven mascareta, se’ls en donava una. Per evitar aglomeracions i mantenir les distàncies es fa tant l’entrada com la sortida de manera esglaonada i a les aules les taules també estan separades amb els dos metres de seguretat. El centre té 450 alumnes des de P3 fins a sisè de Primària i està previst que hi assisteixin 125 alumnes fins a final de curs. Els alumnes de 6è de primària poden anar a aquesta escola dos cops a la setmana dues hores perquè canvien d’etapa. Els grups s’han desdoblat: uns van dilluns i dimecres i els altres dimarts i dijous. En canvi, de 1r a 5è de primària poden anar-hi 1 cop a la setmana dues hores. A l’escola Esteve Barrachina els grups d’alumnes s’han reduït a un màxim de 8 alumnes tant a Infantil com a Primària per garantir encara més les mesures de seguretat indicades per la Generalitat.

Escola Miquel Utrillo                                                                                   

A l’Escola Miquel Utrillo avui dilluns només han assistit 3 alumnes a Infantil. Aquest centre públic només obria aquest dilluns a P3, P4 i P5 amb les condicions marcades des del Departament d’Educació de la Generalitat. Segons la seva previsió inicial, tindran 5 alumnes a Infantil. L’escola Miquel Utrillo obrirà a partir de demà dimarts, 2 de juny, Primària. Els alumnes de sisè hi aniran dos cops a la setmana dues hores (els dimarts i els dijous) i desdoblaran aules, uns faran de 9-11 h i els altres d’11 a 13 h. La setmana vinent (a partir del 8 de juny) es faran entrevistes personals o tutories individualitzades a l’alumnat de 1r a 5è de primària. I la setmana següent (del 15 de juny) es faran grups reduïts amb un màxim de 13 alumnes de 2 hores setmanals per fer el tancament amb els alumnes de 1r a 5è. 

Escola Agnès de Sitges

L’Escola Agnès de Sitges també ha obert les portes però a Infantil no hi ha anat avui dilluns cap alumne d’infantil dels 72 que tenen al llarg del curs i la previsió és que no n’hi hagi cap fins a final de curs. Aquesta és la decisió de les famílies després de ser preguntades per la direcció del centre per planificar quants mestres calien al centre.  Pel que fa a la Primària, els alumnes de sisè només aniran els dies 5, 12 i 19 de juny. De 25 alumnes, els dies 5 i 12 està previst que n’hi vagin 11 i el dia 19 de juny la previsió és que hi assisteixin 23. A partir de la setmana vinent per a la resta de cursos hi haurà només tutories presencials individualitzades. Es preveuen 3 o 4 alumnes per curs. La direcció del centre, com la resta d’escoles, han fet enquestes a les famílies per poder fer la planificació de la reobertura al juny amb el professorat i els horaris per regular les aules, les entrades i sortides amb totes les mesures de seguretat i prevenció.

Escola Maria Ossó

A l’Escola Maria Ossó, la reobertura ha estat molt tranquil·la perquè avui només entraven els alumnes d’infantil. La previsió era que avui assistissin 7 nens a infantil i, al final, han estat 4 que han comptat amb dues mestres. Demà dimarts, 2 de juny, està previst que hi assisteixin 17 alumnes de 6è de primària que hi aniran un cop a la setmana dues hores. Així, els 17 estudiants es dividiran en tres grups. Pel que fa als alumnes de 1r a 5è de Primària, la previsió és baixa i es faran tutories amb els que no han fet un seguiment tecnològic del curs escolar. Al cicle inicial (1r i 2n de Primària) faran tutories individualitzades,  al cicle mitjà (3r i 4t) ho faran la setmana vinent i el cicle superior (5è) ho farà la darrera setmana. 

Institut Joan Ramon Benaprès

A l’Institut Joan Ramon Benaprès, on hi ha aquest any 870 alumnes, ha començat avui dilluns la reobertura del centre amb una prova pilot de sessions de tutoria amb cita prèvia amb 6 alumnes. Però al llarg d’aquesta setmana i la setmana vinent hi ha convocats al voltant de 44 alumnes de 1r a 4t d’ESO , 1r batxillerat i cicles formatius.

Està previst que aquest centre atendrà un 5% del seu alumnat fins al 19 de juny amb una sessió de tutoria amb cita prèvia, tret dels alumnes del 2n de Batxillerat que es preparen per a la selectivitat que es farà ells dies 7, 8 9 i 10 de juliol.

Els estudiants de 2n de Batxillerat tenen un horari acordat exclusivament per a ells. A partir d’aquest dijous faran classes de repàs per a les proves d’accés a la universitat cada dia i durant dues setmanes més amb la possibilitat de prorrogar-ho una altra més. Està previst que aquest dijous comencin 47 alumnes d’un total de 50 alumnes.

Institut Vinyet

L’Institut Vinyet ha obert les portes aquest dilluns i dels 450 alumnes que té aquest curs, no hi ha assistit cap. Amb tot, el centre ofereix la possibilitat des de la seva pàgina web de fer una petició online per sol·licitar atenció presencial amb cita prèvia. Ho poden fer tant els estudiants de 2n de Batxillerat que volen demanar ajuda per preparar la selectivitat, com els de 4t d’ESO per orientació acadèmica o qualsevol altre alumne d’un altre curs que necessiti un acompanyament tutorial. De moment, la direcció del centre no ha rebut cap sol·licitud i en el cas que en rebin, l’atenció és farà en funció del professorat i dels alumnes.  

Des del confinament, l’Institut Vinyet va muntar nous horaris i va garantir a tots els alumnes la connexió telemàtica per poder seguir la docència online, que va començar el 14 d’abril per tal de poder fer 11 hores (10 hores per matèria setmanalment i 1 hora tutorial) i en el cas de Batxillerat 2 hores per matèria més 1 hora de tutoria. A partir de demà 2, de juny, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Vinyet faran classes de preparació de la Selectivitat telemàticament.   

 

Escola Pia (escola concertada)

Avui dilluns ha començat l’alumnat de 1r de primària de l'Escola Pia de i han fet dos grups de 10 alumnes cadascun i han mantingut les distàncies amb tota normalitat. Aquests alumnes només hi aniran 1 cop a la setmana. Demà dimarts, 2 de juny, començarà infantil i també 2n de Primària i 6 de Primària. Els alumnes del cicle d’infantil s’incorporaran a partir de demà dimarts i hi aniran cada dia fins al final de curs. I els alumnes de sisè hi poden assistir dos cops la setmana per canvi d’etapa (de 9 a 12.30 o de 9.30 a 13 h ). Dimarts i dimecres, 2 i 3 de juny respectivament els alumnes de 4t d’ESO faran tutoria grupal amb un màxim de 15 alumnes.

Dimecres, 3 de juny continuaran els d’infantil i començaran 3 de Primària. Dijous, 4 de juny, continuaran els d’infantil i començarà 4t de Primària i també hi assistiran 6è de Primària. Divendres, 5 de juny, continuaran els d’infantil i començaran els de 5è de Primària. Els alumnes de 2n de Batxillerat des d’aquest dimecres, 3 de juny i fins al 3 de juliol faran un curset per preparar la Selectivitat. Els de 1r, 2n i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat vindran només per fer tutories individualitzades. La previsió de l’Escola Pia és que hi hagi un 35% a infantil i Primària.