Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les llars d’infants municipals de Sitges obriran al setembre

Les dues llars d’infants municipals, El Cercolet i La Moixiganga, realitzaran un acte de comiat durant el mes de juliol per als infants i les famílies.

La regidoria d’Educació de l'Ajuntament de Sitges ha decidit finalment reobrir les dues llars d’infants municipals (El Cercolet i La Moixiganga) el mes de setembre, coincidint  amb l’inici del curs escolar 2020-2021.

La decisió s’ha pres després de valorar els resultats de les enquestes fetes a les 180 famílies que porten els seus fills a les dues llars d’infants. La consulta als pares i a les mares conclou que només 8 famílies podien portar els infants a El Cercolet (d’un total de 89) i 2 a la llar d’infants La Moixiganga (d’un total de 87), seguint els criteris marcats pel Departament d’Educació de la Generalitat. Les 10 famílies, que han acreditat que treballen presencialment, representen un 5% del total de les llars d’infants.

Des del passat 13 de març, quan van tancar els centres escolars i llars d’infants, i fins al mes de setembre, l’Ajuntament es fa càrrec de la totalitat de les despeses salarials de les treballadores de l’empresa EducareXXI, que gestiona les llars d’infants municipals a Sitges, amb un cost addicional estimat per a l’ajuntament de més de 100.000 euros sobre la facturació ordinària. La mesura s’adopta perquè el servei estava interromput i l’empresa no podia finançar-se amb les aportacions de les famílies.

Malgrat això, la regidoria d’Educació ha estat en converses amb l’empresa EducareXXI, que gestiona el servei per tal d’obrir les llars d’infants durant el mes de juliol. El regidor d’Educació, David Martínez, explica que “l’empresa ha considerat inviable econòmicament reprendre el contracte durant el mes de juliol per atendre els pocs nens i nenes que sol·licitaven el servei, atès que això l’hagués obligat a fer-se càrrec durant aquest mes de les despeses laborals de totes les seves treballadores, que ara està assumint l’ajuntament”. El regidor lamenta que “hagi estat inviable la reobertura del servei, com era la meva voluntat i vaig anunciar en el marc de la darrera sessió plenària”.

Segons la normativa actual del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, els nens de 0 a 1 anys no poden anar a la llar d’infants mentre que els de P1 i P2 només hi poden anar sempre que els dos progenitors estiguin treballant presencialment. Tal com marquen les instruccions del Departament d’Educació només podrien assistir 5 infants per aula i això vol dir que a cada llar d’infants es podrien tenir com a màxim 30 infants, que els seus progenitors estiguessin realitzant teletreball. Tenint en compte la normativa només han fet la sol·licitud d’aquest servei 2 infants a La Moixiganga i 8 a la Llar d’Infants El Cercolet  això vol dir que l’ús del servei seria mínim, ja que de 150 nens i nenes només el necessiten 10 famílies. Davant d’aquesta realitat i que els infants haurien de fer una setmana d’acolliment, perquè porten tres mesos sense veure les educadores, més el cost que tindria per l’empresa reobrir les llars d’infants, l’Ajuntament s’ha vist obligat a prendre aquesta decisió.

Per tal de finalitzar el curs actual, la regidoria d’Educació prepara un acte de comiat a les llars d’infants com a record per als infants i les famílies, que tindrà lloc durant el mes de juliol.