Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les reformes d’estiu a centres escolars deixaran pas a la tornada al “cole” el proper dilluns

El CEIP Miquel Utrillo i el CEIP Esteve Barrachina han acabat les obres de l'ascensor, que entraran en funcionament aviat.

La tornada al "cole" a Sitges serà per a molts escolars l'inici d'un curs amb instal·lacions reformades en alguns dels centres públics. En aquest sentit, durant els mesos d'estiu s'han posat en marxa algunes reformes importants en tres dels centres públics; l'Utrillo, el Barrachina i l'IES Benaprés.

Pel que fa al CEIP Miquel Utrillo, l'edifici ha vist l'acabament de les obres d'un ascensor que en breu obrirà les seves portes mecàniques als escolars amb mobilitat reduïda i els treballadors dels diferents serveis, tan bon punt acabi els tràmits de legalització. La zona d'aules infantils ha vist també la construcció d'una sala de calderes per a les màquines de calefacció i ha vist la reforç del mur de separació d'aquest centre amb l'IES Joan Ramon Benaprés, una de les mesures de seguretat ja anunciades abans de l'acabament del curs.

Al CEIP Esteve Barrachina també hi han hagut obres. El centre ha vist la construcció d'un ascensor, i ha vist algunes obres menors com el canvi de finestres o l'adequació de l'espai de Can Coll.

Un altre centre, l'IES Joan Ramon Benaprés ja va iniciar al juny les obres de remodelació a càrrec de la Generalitat de Catalunya i que s'extendran durant tot el curs escolar, intensificant-se durant els períodes vacacionals. Aquestes obres consistiran en una ampliació dels magatzem de la cuina de l'Escola d'Hosteleria i els remodelació exteriors i interiors, la millora de la xarxa elèctrica, el sistema de calefacció i els tancaments, la construcció de rampes i un ascensor i la instal·lació de plaques de captació solar.


Dades sobre escolarització

3.104 alumnes de pàrvuls, primària, secundària i batxillerat de centres públics i concertats inciaran les classes aquest curs el proper dia 15 a Sitges. L'IES Vinyet obrirà les portes a 316 matriculats, l'IES Joan Ramon Benaprés a 540, l'Agnès de Sitges a 165, El Maria Ossó a 456, el CEIP Miquel Utrillo a 464, el Barrachina a 468 i l'escola concertada Escola Pia obrirà les portes a 695 alumnes.

A més, l'Oficina Municipal d'Escolarització ha registrat 22 noves sol·licituds de matrícula per a centres de primària i secundària durant el mes d'agost i 11 durant la primera setmana de setembre. Aquests escolars ja han estat reassignats als centres i la tramitació ha requerit la petició a la Generalitat de l'augment de ratio d'alumnes per classe, en algunes classes de tots els centres.