Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'Escola de Música inicia el curs

Les classes de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges (EMMMAS) van començar ahir a l’Escola Esteve Barrachina. Les inscripcions encara estan obertes, de forma que les classes s’adaptaran progressivament en relació a la demanda.

L'Escola de Música Montserrat Almirall de Sitges (EMMMAS) ha començat el nou curs. Ahir es van impartir les primeres classes a l'Escola Esteve Barrachina, on l'Escola de Música ha iniciat una nova etapa, sota la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per dues cooperatives, Musicop SCCL i Visual Sonora SCCL.

El curs ha començat aquesta setmana, encara que les classes s'adaptaran de manera progressiva a la demanda d'alumnes, ja que les persones interessades en inscriure's o demanar informació encara poden fer-ho al telèfon 93 810 91 00 (extensió 1806), al correu electrònic educacio@sitges.cat o a la mateixa escola. Fins al moment, s'han tramitat 40 matrícules, 20 estan en procés de tramitació i més de 80 persones s'han interessat en l'oferta formativa del centre que disposa d'una capacitat de 118 places.

Tot i que les empreses concessionàries del servei disposen d'una llarga trajectòria en l'àmbit educatiu musical amb escoles a Mataró (amb uns 800 alumnes), la Roca del Vallés i Cabrils; aposten per vincular l'equip docent de l'escola als músics i professionals del municipi, en aquest cas de Sitges. Per aquest motiu, Pinyu Marti, és la persona que assumeix la direcció de l'EMMMAS.

Segons la regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluis, “amb l'inici del curs tanquem un procés que ha estat llarg però que hem de celebrar ja que gràcies a tots els esforços estem garantint la continuïtat de l'Escola de Música i amb ella la possibilitat que molts nens i nenes de la vila puguin beneficiar-se d'aquest coneixement”.

La UTE concessionària de l'Escola de Música prioritza la pràctica instrumental i proposa la realització de classes grupals amb un màxim de quatre alumnes. Aquest mètode educatiu beneficia els alumnes des d'una doble vessant. D'una banda, el mètode ajuda els alumnes a establir un sistema de treball en grup amb el que es complementen els uns als altres. De l'altra, les classes grupals, són més econòmiques que les individuals, i abarateixen la quota mensual dels alumnes.
 
L'EMMMAS manté les mateixes classes que en cursos anteriors. Per tant, hi ha programes d'iniciació dels 4 als 6 anys, formació bàsica dels 7 als 11 anys i avançada a partir dels 12 anys. També s'ha programat l'apartat de música a mida, on els alumnes podran optar entre les assignatures d'instrument, conjunt instrumental o vocal, foniatria i llenguatge musical, harmonia o qualsevol assignatura de formació complementària. 

L'horari de les classes és dilluns, dimarts i dijous, a partir de les cinc de la tarda.