Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'Escola de Música inicia el curs en un nou equipament municipal

L'escola Esteve Barrachina serà la nova seu de l'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall (EMMMAS) que iniciarà les classes el proper 22 d'octubre.

L'Escola de Música Montserrat Almirall de Sitges (EMMMAS) començarà el nou curs en una nova ubicació municipal. L'Escola Esteve Barrachina, de propietat municipal, i després de disposar del permís de la Generalitat de Catalunya, acollirà l'Escola de Música que deixa així els mòduls de La Plana després de cinc anys. Amb el canvi l'EMMMAS inicia una nova etapa amb les empreses concessionàries, Musicop SCCL i Visual Sonora SCCL, que s'han unit temporalment per a la  seva gestió. Les dues empreses tenen una important trajectòria en la gestió d'altres escoles de música com la de Mataró (amb uns 800 alumnes), la de la Roca del Vallés i la de Cabrils.

El canvi d'emplaçament de l'EMMMAS suposarà millores tant per a l'escola com per a la seva gestió. El fet d'estar ubicada en una dependència municipal i la nova concessió suposarà un estalvi de 185.000€ a l'Ajuntament. La direcció de l'Escola mantindrà les quotes del curs anterior i, segons el número d'alumnes inscrits, es podrien reajustar a la baixa. Això serà possible gràcies a la nova línia de treball de l'empresa concessionària que prioritza la pràctica instrumental i proposa la realització de classes grupals d'un màxim de quatre alumnes. L'actual direcció de l'escola ja han implantat aquest sistema amb resultats molt positius en els seus centres.

La regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluís, ha explicat que “s'ha fet un gran esforç per garantir la continuïtat de l'Escola de Música i per establir preus que permetin que l'estudi musical arribi al major número de persones possible. Els ensenyaments grupals abaratiran notablement les quotes mensuals que s'ajustaran a la baixa”. Sobre el nou emplaçament de l'EMMMAS, Vinyet Lluís afirma que “des de la Regidoria d'Ensenyament creiem necessari dotar l'Escola d'un espai estable i digne i, en aquest sentit, les instal·lacions de l'Escola Esteve Barrachina són idònies per al desenvolupament d'aquest tipus d'activitat educativa”.

El nou curs de l'EMMMAS, que s'iniciarà progressivament, es preveu que comenci el 22 d'octubre. Actualment la Regidoria d'Ensenyament té 118 sol·licituds de preinscripció.

L'EMMMAS mantindrà les mateixes classes que en cursos anteriors. Per tant, hi haurà el programa d'iniciació, dels 4 als 6 anys, on s'impartiran classes de música i moviment, roda d'instruments i cor. La formació bàsica, que comprèn dels 7 als 11 anys, ofereix classes d'instruments, de conjunt instrumental o vocal, de llenguatge musical i cor. Els continguts de la formació avançada, a partir dels 12 anys, són instrument, conjunt instrumental o vocal i harmonia. També hi ha programat l'apartat de música a mida, on els alumnes podran optar entre les assignatures d'instrument, conjunt instrumental o vocal, foniatria i llenguatge musical, harmonia o qualsevol assignatura de formació complementària. 

Els horaris proposats són les tardes, a partir de les 17 hores, dilluns, dimarts i dijous, encara que l'empresa intentarà adaptar els horaris a les necessitats dels diferents usuaris.

Per iniciar la graella de classes s'han començat ja a concertar entrevistes personalitzades. Per demanar hora d'entrevista o sol·licitar informació cal adreçar-se al telèfon 93 810 91 00 extensió 1806 o bé al correu electrònic educacio@sitges.cat. El procés estarà obert fins el 17 d'octubre, encara que també es podrà concertar l'entrevista de forma extraordinària durant tot el mes.

Més de 60 persones van assistir dilluns a la trobada informativa sobre el nou curs de l'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall (EMMMAS), que es va celebrar a l'escola Esteve Barrachina.