Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'incertesa del món actual i les repercusions educatives i personals a debat, amb el Grup de Treball Psicoanalític del Garraf

El Grup de Treball Psicoanalític del Garraf, que té la seva seu a l'Escola d'Adults, ha presentat diferents ponències sobre la relació entre la crisi actual i les actituds dels adults i els infants per enfrontar-se als fets.

La crisi que s'està vivint a nivell mundial ha comportat uns canvis econòmics, socials i que també han tingut una incidència amb el món educatiu i l'actitud humana, on la preocupació s'expressa moltes vegades a través de la depressió i fins i tot l'angoixa.

Aquests darrers apartats, relacionats amb l'educació i la salut mental han estat abordats pel Grup Psicoanalític del Garraf, que tenen la seva seu a l'Escola d'Adults. Les conclusions han estat presentades avui dissabte a l'Edifici Miramar, sota el títol “Educació i Salut Mental en temps d'incertesa" i que ha comptat amb la participació del psicòleg i psicoanalista, Alfredo Ramos, amb la ponència “Els temps en l'època de la hiperactivitat”, la psicòloga i presidenta del Grup de Treball Psicoanalític del Garraf, Míriam Pérez, amb la ponència “Educar en la incertesa.

 El comentari de les ponències ha anat a càrrec del Psicòleg clínic, José Ramón Ubieto. L'acte ha estat presentat per la regidora d'educació Vinyet Lluis, que ha remarcat "la importància del treball realitzat, que ha aprofundit en un tema que afecta a tothom, com és la crisis"

El Grup de Treball Psicoanalític ha recordat el canvi del concepte del món i la vida, on es feia una planificació a llarg termini, i que ara ha estat substituïda per una situació viscuda al dia a dia, on hi ha una incertesa davant el que pot succeïr de manera immediata. Les consequències poden arribar a través del cos, manifestant-se en el malestar.

En el camp de l'educació, que el Grup vol englobar de manera total, amb l'escola i la família, els nens poden quedar afectats davant la nova situació.

El grup recorda que “Vivim en estat d'urgència permanent, sostemsos a la dictadura del curt termini. Rendim culte al present, la immediatesa i la instantaneitat"

La conferència ha finalitzat amb la presentació de conclusions i el debat entre els assistents.