Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'oferta educativa de Sitges a través de l’Oficina Municipal d'Ensenyament

Durant la sessió informativa de l’OME celebrada aquesta setmana, la regidora d'Ensenyament Vinyet Lluís va exposar la “diversitat d’opcions molt àmplia, alhora que es manté en comú l’esperit de servei a la comunitat''

A pocs mesos de l'inici de la preinscripció escolar, i quan moltes famílies es troben aquestes dies triant centre educatiu per als seus fills, l'Oficina Municipal d'Ensenyament ha ofert una sessió informativa sobre l'oferta educativa de Sitges.

Orientada principalment als pares amb alumnes que han d'iniciar P3 i a aquells que han d'iniciar l'ensenyament Secundari; als que canvien a cursos intermedis; o als que volen canviar de centre; i a pares d'alumnes de fins a 4rt d'ESO, la sessió es va centrar en explicar l'oferta educativa de la vila. Actualment Sitges compta amb 10 centres d'ensenyament reglat que agrupen 2 llars d'infants municipals; 6 centres d'educació que combinen educació Infantil i Primària, dels quals 2 ofereixen també ESO i Batxillerat; i 2 centres que ofereixen educació únicament d'ESO i Batxillerat.

L'oferta educativa es completa amb altres centres com el Centre de Formació d'Adults La Xarxa, l'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges o el Centre d'Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10. En matèria d'educació esportiva, completen l'oferta dos centres de titularitat municipal com són la Piscina Municipal de Sitges o el Poliesportiu Pins Vens, amb els seus programes d'iniciació esportiva i també per a totes les edats.  

La regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluís, va manifestar durant la sessió que "els vuit centres d'ensenyament de Sitges amb les seves peculiaritats, amb els seus projectes educatius, amb els seus serveis diversos, aporten una diversitat d'opcions molt amplia, alhora que mantenen en comú l'esperit de servei a la comunitat i una experiència professional reconeguda".

La regidora va animar als presents a participar activament en la vida dels centres i en l'AMPA de l'escola o dels instituts escollits: "Una participació activa de les famílies fa que tothom es beneficiï, tant el col•lectiu d'alumnes com el propis”.

Tot i que l'Oficina Municipal d'Ensenyament es traslladarà a l'Oficina Atenció Ciutadana OAC, al C. Nou, 12, en horari d'aquesta l'oficina, per atendre les consultes al centre urbà, els interessats poden posar-se en contacte normalment a través del telèfon 93 810 91 00, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores, o demanar cita. Aquestes dies seran els dimarts de 8.30 a 10.30 i els dijous de 13.00 a 14.30 hores. També poden contactar a través del correu educacio@sitges.cat.


Portes obertes als centres educatius

Els centres d'ensenyament de la vila organitzen jornades de portes obertes per oferir als pares, mares i tutors legals la possibilitat de visitar les instal·lacions, conèixer el projectes educatius, els serveis, les activitats extraescolars, la comunitat educativa i l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), amb la finalitat de posicionar-ne en l'oferta actual, i orientades principalment, a les famílies que escolaritzen als seus fills per primera vegada en centres de Sitges o canvien d'escola. Aquest calendari, així com l'oferta educativa de la vila, es pot consultar al web www.sitges.cat/ensenyament.

L'Escola Maria Ossó i l'Institut Joan Ramon Benaprés van obrir dimarts les seves portes, també l'Escola Pia el passat dia 14, essent aquests els centres que inicien un calendari que s'estendrà els mesos de març, abril i maig. Avui dimecres serà el torn de l'Escola Miquel Utrillo, demà dijous de l'Escola Agnès de Sitges i dissabte de l'Escola Esteve Barrachina. Altres centres ofereixen la possibilitat de fer visites al llarg de tot l'any.


A. Centres d'Ensenyament Infantil

Llar d'Infants Municipal El Cercolet
• Dimecres 24 d'abril, de 17.00 a 19.00 hores

Llar d'Infants Municipal La Moixiganga
• Dijous 25 d'abril, de 17.00 a 19.0 hores


B. Centres d'Ensenyament Infantil i Primària

Escola Pia de Sitges
• Entrevista personalitzada sol·licitant cita prèvia al telèfon 93 894 95 34 o A/e: sitges@escolapia.cat
• Reunió el dijous 14 de febrer a les 17.00 hores

Escola Maria Ossó
• Dimarts 19 de febrer, de 15.15 a 16.15 hores

Escola Miquel Utrillo
• Dimecres 20 de febrer, a les 15.00 hores

Escola Agnès de Sitges
• Dijous 21 de febrer, a les 17.00 hores

Escola Esteve Barrachina
• Dissabte 23 de febrer, d'11.00 a 13.00. Reunió informativa a les 12.00 hores

Escaan International School
• Entrevista personalitzada sol·licitant cita prèvia al telèfon 93 894 20 40
• Reunió informativa divendres 15 de març, a les 15.00 hores


C. Centres d'Ensenyament de Batxillerat

Escola Pia de Sitges
• Entrevista personalitzada sol·licitant cita prèvia al telèfon 93 894 95 34 o A/e: sitges@escolapia.cat
• Reunió el dijous 14 de febrer a les 17.00 hores

Institut Joan Ramon Benaprés
• Dimarts 19 de febrer, de 19.00 a 20.30 hores

Institut Vinyet
• Dijous 21 de febrer, a les 19.00 hores

Escaan International School
• Entrevista personalitzada sol·licitant cita prèvia al telèfon 93 894 20 40
• Reunió informativa divendres 15 de març, a les 15.00 hores


D. Altres ensenyaments

Escola Municipal de Música Montserrat Almirall
• Dilluns 6 de maig, a les 17.30 hores
• Dijous 9 de maig, a les 17.30 hores

Centre d'Adults de Sitges La Xarxa
• Dimarts 4 de juny, de les 10.00 a 12.00 i de 17.00 a 19.00 hores