Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Prop de 3.000 alumnes comencen el nou curs escolar a Sitges

L’increment de població ha generat que es creïn noves línies puntuals i que s’arribi als 2.997 alumnes d’educació obligatòria. 13 alumnes de P4 i 29 de secundària rebran l’assignació del seu centre aquesta setmana, cosa que farà arribar la xifra d’alumnat a l’educació obligatòria fins els 3.025.

El nou curs escolar s’enceta, avui dilluns, a Sitges, amb prop de 3.000 alumnes. Concretament, són 2.997 els nens i nenes que tornen a les aules en l’ensenyament obligatori al llarg d’aquesta setmana, ja que de P3 a 6è de primària han començat avui i a l’ESO (i també al Batxillerat) ho faran dimecres.

Aquesta xifra suposa un increment respecte d’altres cursos, cosa que ha obligat al Departament d’Ensenyament de la Generalitat a crear algunes classes noves en alguns cursos puntuals. Concretament, hi haurà un nou 3r de primària a l’Escola Agnès i una nova aula a P4 a l’Escola Utrillo. També s’espera confirmar que l’IES Vinyet tindrà una nova línia de 1r d’ESO.

Amb la creació d’aquestes dues noves classes puntuals a l’educació infantil i primària, aquest any l’Escola Utrillo tindrà un P4 i un 5è de primària amb una aula més de les dues línies habituals del centre. A l’Escola Agnès serà a 3r on hi haurà dues classes, en comptes d’una sola línia com a la resta de cursos del centre. A l’Escola Maria Ossó no se’n crea cap però es manté el grup extraordinari a 3r de primària.

Aquests dilluns han entrat a les aules 1.957 nens i nenes de P3 a 6è de primària. Al llarg d’aquesta setmana, s’assignarà l’escola a 13 alumnes que queden per matricular a P4 i també a 29 pendents de l’ESO. Un cop tots estiguin matriculats, Sitges tindrà 3.025 alumnes escolaritzats en l’educació obligatòria.

L’increment de peticions de matriculació a l’ensenyament obligatori a Sitges, sumat a les inscripcions que han arribat al llarg de l’estiu, ha provocat que aquesta setmana encara estiguin pendents d’assignació 13 alumnes de P3 i 28 d’ESO. Per tal d’assumir tot l’alumnat d’ESO, s’espera confirmar un nou 1r d’ESO al Vinyet, malgrat que tots els 28 alumnes pendents de matriculació a l’ESO no són del 1r curs.

La previsió és que al llarg d’aquesta setmana, aquestes famílies coneguin quina escola o institut se’ls adjudica. Un cop aquests últims nens i nenes tinguin un centre per matricular-se, Sitges tindrà 3.025 alumnes escolaritzats en l’educació obligatòria, de P3 a 4rt d’ESO. A més, però, Sitges continua rebent noves famílies que en els últims dies estan formalitzant els tràmits per a que s’adjudiqui una plaça d’escolarització obligatòria al municipi.

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, David Martínez Lluís, assegura que “ja vam fer saber a la Generalitat la situació que tenim a Sitges amb alumnes que encara no tenen centre” i afegeix que “si tenim en compte les noves aules que s’han hagut de crear i veiem el creixement urbanístic que està tenint Sitges, des de l’Ajuntament considerem que està plenament justificat exigir a la Generalitat una nova escola pública per a Sitges”. El regidor David Martínez Lluís admet que “s’està treballant amb el Servei de planificació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per donar resposta a les necessitats de futur immediat a Sitges” i apunta que “també hem fet saber a la Generalitat que tenir una demanda de matriculació per sobre de l’oferta acabarà afectant als processos de matrícula viva que es van fent al llarg del curs i que a Sitges sumen uns 50 nous alumnes per any”. El mateix regidor d’Ensenyament assegura que “ja estem treballant junt amb la Generalitat per donar una solució a aquesta possible problemàtica que ens trobarem al llarg del curs”.