Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

S’inicia el curs escolar a Sitges amb 2.803 alumnes

S’incrementa un 1% l’alumnat per al nou curs 2019-2020. Els centres educatius continuen la implementació dels nous models pedagògics que s'allunyen dels mètodes tradicionals per empoderar els infants i situar-los al centre d'un aprenentatge vivencial i experimental.

Un total de 2.803 alumnes, de 1r de Primària fins a 4t d’ESO, comencen aquest dijous les classes del nou curs 2019-2020 a les escoles públiques i concertada de Sitges, el que representa un increment d’un 1% l’alumnat respecte l’any anterior. El regidor d’Ensenyament, David Martínez, ha manifestat que “les escoles de Sitges inicien avui el nou curs amb la il·lusió de portar a terme una tasca educativa que ben segur representa un fet vital per al desenvolupament dels nostres infants i joves”. “Ens interessa la qualitat de l’ensenyament de les nostres escoles i és per això que volem fer avanços en la transformació i modernització del sistema educatiu”, ha explicat Martínez. El regidor ha explicat a més que la jornada d’inici de curs s’ha desenvolupat sense incidències i amb total normalitat.

En aquest sentit, els centres educatius continuen aquest curs amb l'aplicació de tècniques i pràctiques educatives avançades. Tot i que hi ha diferències entres els models de cada escola, totes comparteixen la necessitat d'innovar en educació, d'empoderar els infants i acompanyar-los en un aprenentatge més actiu i vivencial. 

En els darrers anys s'ha realitzat el canvi del sistema educatiu a Sitges, com a la resta de Catalunya, per posar l'alumnat al centre de l'aprenentatge, però també s'ha realitzat una formació al professorat molt específica per poder dur  a terme aquest canvi de model educatiu. Alhora els centres també s'han transformat per adaptar-se a les noves pedagogies que s'han posat en marxa a les aules.   L'alumnat de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'ESO, el batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà  i de grau superior de formació professional torna aquest dijous a les aules per iniciar un nou curs escolar que finalitzarà les classes el proper 19 de juny. 

 

Obres de millores a les escoles públiques de Sitges

Coincidint amb les vacances escolars, les escoles públiques han estat en obres aquest estiu. En la majoria de casos, els treballs de manteniment  són per reformes, ampliacions i millores. Les actuacions han consistit en tornar a pintar els centres (les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo i Maria Ossó), arranjar els patis, unir les aules de 4t, 5è i 6è a l’Escola Esteve Barrachina per realitzar espais comuns, i remodelar una aula de P5 per transformar-la en aula infantil de l’escola Maria Ossó i així unir dues aules. 

Actualment també es treballa en el projecte de remodelació de la cobertura de l'edifici de secretaria de l'Escola Miquel Utrillo.  A l'Escola Agnès de Sitges també s'han realitzat actuacions de manteniment com canviar projectors, penjar pissarres, posar endolls, arranjar lavabos, arranjar portes i panys. Aquestes obres de millora s’han realitzat durant l’estiu per tenir-ho tot a punt per a l’inici del curs. Els conserges de les escoles i la brigada municipal han realitzat part d'aquestes actuacions, algunes de les quals han servit per continuar la transformació dels centres motivada pel canvi de model pedagògic. 

 

Escola Agnès de Sitges en construcció 

Les obres de construcció de l'edifici de l'Escola Agnès de Sitges es realitzen a bon ritme i es preveu que estiguin enllestides el proper estiu perquè el centre pugui entrar en funcionament el curs 2020-2021