Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Sitges celebra el dia de la Ciència al carrer

Una vintena d’experiments científics s’han exhibit aquest divendres a la Fragata en el marc d’una jornada, en la qual hi ha participat 700 alumnes de centres educatius de la comarca del Garraf.

La mostra de divulgació científica s’ha instal·lat aquest divendres a la Fragata per celebrar una nova edició del Dia de la ciència al carrer amb l’objectiu d’apropar als adolescents i joves la ciència i a la tecnologia. La jornada està coordinada conjuntament per l’Ajuntament de Sitges i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i enguany aplega 700 alumnes de  de cinquè i sisè de de Primària, secundària i batxillerat i cicles formatius de centres educatius de Sitges i de la resta de la comarca del Garraf.

En total es poden veure 22 mostres científiques, de les quals 18 són presentades per centres educatius de la comarca del Garraf. Nois i noies de 3r i 4t d’ESO, de Batxillerat i Cicles Formatius han presentat i explicat 18 experiments cientítics o petits estudis davant l’alumnat de 6è de Primària i 1r d’ESO, que han visitat la mostra. Altres entitats col·laboradores també hi han exposat els seus projectes. 

Aquesta trobada anual pretén també promoure les vocacions científiques entre els infants i els adolescents de 10 a 17 anys.

En aquesta jornada hi participen aquest any alumnes de l’Institut Joan Ramon Benaprès i l’Escola Pia (Sitges); l’Institut Baix a Mar, el Col·legi Divina Providència (de Vilanova); l’Institut Cubelles, l’Institut les Vinyes (de Cubelles); l’Institut Montgròs i l’Institut Xaloc (Sant Pere de Ribes).

El Dia de la Ciència al Carrer s’emmarca en el marc de la Setmana de la Ciència i compta amb la col·laboració d’entitats de la comarca del Garraf com la UPC, l’Espai Far, el Museu de Ferrocarril i el Centre d’Estudis del Mar o els Museus de Sitges, que obren les seves portes als nois i noies visitants. 

28a Setmana de la Ciència - Catalunya  

Enguany, la 28a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, se celebra del 10 al 19 de novembre amb un programa d’activitats de divulgació científica a tot Catalunya adreçades a tots els públics.   

Galeria d'Imatges