Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Dia de la Ciència se celebrarà aquest divendres amb una xerrada telemàtica

Josep Corominas, l’impulsor del Dia de la Ciència a Sitges
Josep Corominas, l’impulsor del Dia de la Ciència a Sitges
El mestre i químic sitgetà, Josep Corominas, impartirà la conferència ‘El món de la ciència’ per a tots els centres escolars de la comarca del Garraf. La iniciativa està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sitges i pel Centre de Recursos Pedagògics del Garraf.

El tradicional Dia de la Ciència al carrer es reinventa aquest 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19 i en aquesta edició s’oferirà una xerrada telemàtica. Les restriccions del coronavirus impedeixen fer la jornada de divulgació científica amb la mostra d’experiments científics a la Fragata adreçada a l’alumnat de les escoles de primària i secundària de la comarca del Garraf. Cada curs el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf juntament amb l’Ajuntament de Sitges i la UPC de Vilanova i la Geltrú organitzen aquesta iniciativa en el marc de la Setmana de la Ciència al Garraf. Amb tot aquest any, l’Ajuntament de Sitges i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf organitzen aquest divendres la xerrada online ‘El món de la ciència’ a càrrec del mestre sitgetà i llicenciat en ciències químiques, Josep Corominas Viñas. Durant la conversa farà una breu explicació sobre aquesta iniciativa tradicional d’apropar la ciència a la ciutadania, comentarà la diferència entre “fer ciència” o treballar com un científic”, alhora concretarà com s’interrelacionen les ciències amb la tecnologia i les matemàtiques, posarà en valor d’un gran científic: Isaac Newton per remarcar com la ciència progressa a base de millorar, ampliar o rectificar coneixements anteriors. Josep Corominas finalitzarà la xerrada remarcant la importància d’utilitzar la ciència per millorar la vida de la societat. 

 

Josep Corominas, l’impulsor del Dia de la Ciència a Sitges

El Dia de la Ciència va sorgir com una activitat de l’Escola Pia de Sitges impulsada pel mestre Josep Corominas Viñas. Posteriorment, l’Escola Pia va compartir el ‘Dia de la Ciència al carrer’ amb altres escoles de Sitges i l’alumnat feia els experiments científics al Cap de la Vila. Des de fa uns anys, l’escenari ha canviat i ara se celebra el Dia de la Ciència al carrer amb l’exposició d’experiments científics a la Fragata i és d’àmbit comarcal ja que hi participen alumnes de les escoles i instituts de la comarca del Garraf.  

Josep Corominas és llicenciat en ciències químiques. Actualment col·labora amb el Departament d’Educació en cursos de formació i és coordinador del projecte de Química en context per al batxillerat. També ha estat professor de física i química de l’Escola Pia de Sitges i ha estat distingit amb diversos reconeixements al llarg de la seva carrera com el premi “tareas educativas y divulgativas” atorgat per la Real Sociedad Espanyola de Química, el premi “Salvador Senent” de la Real Sociedad Espanyola de Física i altres guardons obtinguts al ‘Concurs nacional de ciencia en acción’. Alhora Josep Corominas ha impartit nombrosos cursos de formació del professorat tant de física com de química i també ha escrit nombrosos articles sobre treballs pràctics en diverses publicacions nacionals i estrangeres.

 

25a Setmana de la Ciència - Catalunya

 La 25a Setmana de la Ciència se celebra del 14 al 29 de novembre amb centenars d’activitats de divulgació científica a tot Catalunya. L’edició d’aquest any s’ha adaptat a la situació sanitària i la programació es fa en suport virtual. Davant el context actual, la Setmana de la Ciència està dedicada a la pandèmia de la Covid-19, la seva evolució i l’estat de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.