Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Sitges convida a visitar del 5 al 29 d’octubre un passatge del terror

El passatge ‘Rodatge maleït’ es podrà visitar del 5 al 29 d’octubre a Miramar-Centre Cultural de 10.30 -14.30 h i de 15.30- 19.30 hores. Es tracta d’un espai experiencial de terror elaborat per alumnes de 45 cicles de formació professional sota la supervisió de la Direcció general de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

El Miramar-Centre Cultural es convertirà del 5 al 29 d’octubre en un passatge del terror, sota el nom de "Rodatge maleït": un passatge del terror al Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya”.

La Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb un miler d’alumnes de 45 cicles de formació professional, d'arts plàstiques i disseny i d'arts escèniques, organitza aquest espai experiencial, que compta amb la col·laboració de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges.

El passatge del terror és gratuït i estarà obert del 5 al 15 coincidint amb el festival i també funcionarà els dies 20, 21, 22, 27, 28 i 29 d’octubre en horari de 10.30 -14.30 h i de 15.30- 19.30 hores. El públic podrà obtenir les entrades de manera telemàtica emplenant prèviament el formulari de reserves i també podrà fer cua sense reserva al Miramar-Centre Cultural.

La iniciativa és oberta tant als apassionats del gènere, com a les persones curioses que vulguin viure una experiència singular. El regidor de Promoció Econòmica, David Martínez, engresca a gaudir d’aquest passatge del terror i assegura que “venir al Festival de Cinema de Sitges i viure en col·lectivitat les projeccions a les sales cinematogràfiques del certamen  ja és tota una experiència immersiva, però volem donar-li un valor afegit amb aquest passatge del terror perquè sigui una experiència singular més per al públic de Sitges”.

El passatge del terror estarà ambientat en un antic estudi cinematogràfic abandonat, on els visitants viuran situacions terrorífiques, amb la intenció de buscar la connexió amb el món del cinema i amb la temàtica del festival. En aquest espai immersiu permetrà als participants fer un recorregut mentre són sorpresos per diversos muntatges i actors, que els faran viure moments de por i hauran d'aconseguir escapar a l'espai exterior per deixar enrere aquest malson.

 

Passatge del terror, un projecte innovador dissenyat per alumnes

Sota les directrius d'una empresa de disseny, l'alumnat implicat s’ha encarregat de les tasques necessàries per posar en marxa l'espai, com el muntatge, la decoració, el mobiliari, els efectes especials, el vestuari, la perruqueria, el maquillatge, la retolació, els audiovisuals, el so, la regidoria, i també els actors i actrius.

Aquest projecte, ideat per Creartiva permet promoure les noves tecnologies i els continguts al voltant de l'univers digital, a través d'activitats i experiències que ofereixen a l'alumnat formació i sortides professionals relacionades amb el sector cinematogràfic

El Departament d'Educació ha organitzat aquest esdeveniment amb la col·laboració dels centres educatius, el suport de l'Ajuntament de Sitges i del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

 

Informació del Passatge del Terror (Rodatge maleït)

  • Lloc: Miramar- Centre Cultural (entrada per C/ Fonollar, 19)
  • Dates: del 5 al 15 d’octubre i els dies 20, 21, 22, 27, 28 i 29 d’octubre
  • Horari i torns:
    • Matí de 10:30 a 14:30 h
    • Tarda de 15:30 a 19:30 h