Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Tot a punt per a l’inici del curs escolar

Prop de 4.000 alumnes començaran el curs escolar dimecres que ve. Durant els mesos d’estiu, s’han dut a terme treballs de millora i actuacions de manteniment als centres educatius.

4.000 alumnes del cicle d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i dels cicles formatius de grau mitjà i superior, començaran el curs escolar 2012 – 2013 dimecres vinent. Una xifra que podria variar lleugerament en els propers dies, a l'espera de tancar els 38 procediments que queden oberts. Actualment l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) està tramitant les matriculacions que arriben fora de període.

Aquest any es mantenen els horaris lectius respecte el curs passat, quan els centres públics van avançar a les 16.30 hores l'hora de sortida. L'única modificació horària serà als instituts públics que impartiran les classes de 8 a 15.00 hores.

Durant l'estiu, als centres educatius s'han dut a terme els treballs ordinaris de millora i altres actuacions de manteniment. Tècnics en senyalització viària han repintat aquesta setmana els passos de vianants situats a totes les entrades de les escoles i llars d'infants que també iniciaran el curs escolar el dia 12 de setembre. En el cas de la Llar la Moixiganga ho farà amb quatre vacants a P2.

Aquest curs les escoles públiques reprenen el Suport Educatiu Personalitzat (CEP) o classes de reforç orientades als alumnes que puguin portar algun endarreriment al llarg del curs.

Entre els principals objectius de la Regidoria d'Ensenyament, es manté el de garantir la construcció de la quarta escola municipal que compta amb el compromís de la Generalitat. L'Escola Agnès de Sitges ha de ser una realitat el curs escolar 2013-2014. Per aquest motiu, la previsió és que les obres s'iniciïn a finals d'aquest any.


Escoles Obertes

Per ajudar a conciliar la vida familiar i laboral, l'Esteve Barrachina acull durant aquests dies l'activitat Escoles Obertes, organitzada per l'AMPA del centre.

Pel que fa a la mobilitat, des de dimecres i fins a finals de curs, la Policia Local desplegarà els dispositius habituals a les portes dels centres escolars per a regular el trànsit dels joves vianants i dels vehicles.


Educació i formació per a totes les edats

Aquest any, una de les principals novetats que ofereix l'Escola d'Adults és la preparació d'accés als graus mitjos. El Centre de formació ha estat reconegut per la Generalitat com a centre autoritzat per impartir aquest curs i gràcies a aquest reconeixement es podrà atorgar un certificat i una puntuació extra als alumnes que el superin. La puntuació se sumarà a la nota obtinguda a la prova sempre que se superi el mínim de 4 necessari per aprovar. El càlcul de la puntuació es farà aplicant el 40% a la nota obtinguda al curs. Sumar aquests punts a la nota de la prova facilitarà l'accés al cicle triat ja que ara en molts cicles de grau mitjà hi ha nota de tall.

El Centre de Formació d'Adults (La Xarxa) ofereix altres propostes destinades a tots els públics. Entre aquestes hi ha cursos per reprendre els estudis o fer ESO, formació bàsica, idiomes, tallers de memòria i cursos d'iniciació a les tecnologies de la informació i la comunicació. El cicle de conferències mensuals Sitges, un món per conèixer, destinat a apropar l'entorn, les tradicions, la història, els costums i la cultura del poble, enceta una nova programació.