Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Un estudi sobre la filtració d’aire millorarà l’eficiència energètica a l’Escola Miquel Utrillo

L’Ajuntament impulsa aquest treball, que es fa aquest dissabte al matí i vol detectar per on entra i surt l’aire, per millorar l’eficiència energètica, la sostenibilitat i optimitzar el confort de l’edifici. El diagnòstic permetrà detectar fugues d’aire indesitjades i arreglar-les, a través d’unes proves completes on s’utilitza fum innocu.

L’Escola Miquel Utrillo serà l’escenari, aquest dissabte a les 11 del matí, d’uns estudis sobre el pas de l’aire a l’edifici principal del centre, excloent l’edifici d’educació infantil i l’administratiu. Es tracta de l’anàlisi d’un espai d’uns 7.500 m3 on es vol detectar per on entra i surt l’aire. L’operatiu comptarà amb 6 ventiladors connectats a sondes de pressió. La prova es realitzarà establint una diferència de pressió interior/exterior de 50 Pascals. El volum d'aire infiltrat o exfiltrat es mesurarà per tal d’obtenir un valor de referència de renovacions/hora al mateix temps que mitjançant fum i càmera termogràfica es detectarà els punts de fuites d’aire no desitjades. Precisament, la detecció i reparació d’aquestes fuites d’aire no desitjades són un dels factors clau per reduir el consum d’energia de l’edifici i millorar-ne l’eficiència energètica.

Durant el diagnòstic de l’edifici, que acull les aules d’educació primària, es podria visualitzar en algun moment com surt un fum innocu de l’interior dels equipaments. Es tracta d’una de les proves diagnòstiques per examinar per on s’escapa l’aire, uns treballs que van a càrrec de Timo Hoek de l'empresa Airtest. Els experts indiquen que els edificis han de tenir ventilació adequada, però només pels llocs previstos. Per tant, cal actuar sobre possibles punts d’entrada i sortida d’aire que es puguin generar pel pas dels anys o en el mateix procés de construcció.

L’Ajuntament de Sitges fa aquesta prova a l’Escola Miquel Utrillo ja que l’edifici de primària d’aquest centre s’ha de remodelar. Dins d’aquest procés, es contempla l’anàlisi dels punts d’entrada i sortida d’aire, per tal d’optimitzar l’ús de l’energia, al mateix temps que millora la confortabilitat de les persones. Un cop es tinguin les dades d’aquest edifici, s’avançarà per resoldre’n les deficiències i continuar amb aquest tipus d’estudis de millora d’altres equipaments, treballant per la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic.