Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Un grup de sitgetans fabriquen mascaretes de plàstic i altres peces impreses en 3D per al personal sanitari

Aquesta és una de les mascaretes fabricades amb impresora 3D per un grup de persones solidaries
Aquesta és una de les mascaretes fabricades amb impresora 3D per un grup de persones solidaries
Un grup de persones s’han organitzat per confeccionar, de manera altruista, mascaretes i altes peces amb impressores 3D per protegir del contagi del coronavirus. Aquests objectes es destinen principalment a personal sanitari. Una remesa d´aquestes màscares s´ha entregat aquesta mateixa tarda a la residència Sitges Park.

Davant la manca de subministrament de mascaretes, un grup de persones s’han organitzat per fabricar-ne amb impressores 3D. El model de mascareta està homologat i format per una visera de plàstic per protegir del contagi del coronavirus. Aquest tipus de mascareta permet ser imprès en 3D entre 2 i 3 hores en funció de cada impressora. Els únics materials que es requereixen són plàstic i bobines de fil PLA.

Des d’ahir funcionen a tota màquina més d’una desena d’impressores 3D per produir aquestes mascaretes. La impressora de l’Institut Joan Ramon Benaprès, juntament amb la de l’Escola Maria Ossó que fa funcionar l’Aleix Jiménez, alumne de l’institut;  5 impressores més de Carlos Cobos i 5 impressores més del Cristian i un grup d’amics fabriquen diàriament un total d’unes 40 mascaretes que es destinen, principalment, a personal sanitari. Una remesa d´aquestes màscares s´ha entregat aquesta mateixa tarda a la residència Sitges Park.

El director de l’Institut Joan Ramon Benaprès, Samuel Valls, és un dels voluntaris que fa unes 12 viseres cada dia per a l’Hospital Sant Camil, però ara també, les posa a disposició d’altres centres que tinguin necessitats com residències, Policia local, però també vol oferir-les a treballadors de farmàcies i de servei socials.

Paral·lelament també hi ha la impressora 3D de l’Escola Miquel Utrillo, que des del 22 de març fa funcionar Toni Morató, un avi del centre, per produir viseres i suports de portes per obrir-les sense les mans, que es destinen als hospitals del Penedès-Garraf.

Aquestes iniciatives han sorgit de manera individual, però totes, tenen com a denominador comú la solidaritat. Tant les mascaretes com els suports de portes estan fabricats amb impressores 3D i s’afegeixen a una altra iniciativa que permet fer mascaretes de roba que creen des de casa voluntàries i voluntaris i un cop fetes les distribueixen a treballadors municipals i voluntaris o entitats de la vila.

Galeria d'Imatges