Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Unanimitat al Ple de Sitges per reclamar a la Generalitat millores en l’àmbit educatiu

La sessió plenària extraordinària, celebrada aquest dimecres, ha permès abordar diferents qüestions relacionades amb l’educació. Durant el plenari, l’Alcaldessa de Sitges ha anunciat la proposta de constituir el Pacte Local per a l’Educació. La sessió s’ha celebrat després de rebre la petició de celebració de Ple extraordinari formulada pel grup municipal de Junts per Sitges, Partit dels Socialistes de Catalunya - El Margalló, Partit Popular, VOX Sitges i Guanyem Sitges, i seguint el procediment que marquen els articles 115 i 117.2 del Reglament Orgànic Municipal.

L’Ajuntament de Sitges ha celebrat aquest dimecres, un ple de caràcter extraordinari per abordar l’emergència educativa que es viu actualment al municipi. Els partits polítics, representants a l’Ajuntament de Sitges, han acordat de manera unànime reclamar a la Generalitat un conjunt d’accions per assolir millores en l’àmbit educatiu al municipi que el consistori traslladarà al departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Entre les mesures demanades, hi ha la construcció d’un institut escola per donar resposta a l’increment de demanda de places escolars actuals i previstes per als propers anys. També s’ha aprovat sol·licitar al Departament d’Educació el reconeixement i implementació per al curs 2024-2025 d'una tercera línia de Batxillerat a l’Institut Benaprès dotant-lo de l’equip docent necessari per acollir aquesta nova línia.

Altres acords que també s’han aprovat al ple són sol·licitar al Departament d’Educació un informe de les possibles solucions arquitectòniques per ampliar l’Escola Agnès de Sitges, i implementar actuacions a curt termini -mentre no s’hagi acabat la construcció de l’institut escola- adequant les escoles Maria Ossó, Agnès de Sitges i Miquel Utrillo per poder seguir amb garanties l’activitat escolar (lectiva, menjador, biblioteca, etc.).

 La sessió plenària ha aprovat la necessitat d’elaboració, per part del govern de l’Ajuntament de Sitges, del calendari d’execució dels acords tancats amb el Departament per al curs 2024- 2025, abans de l’inici d’aquest. Aquest document ha de recollir els terminis previstos per la redacció del projecte i construcció de l’institut escola i les solucions d’espai, equipaments i professionals per a l’Escola Maria Ossó, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges i Esteve Barrachina.

També s’ha aprovat la convocatòria d’audiència pública amb els Consells Escolars dels centres per recollir opinions i propostes, i reconduir les situacions viscudes i denunciades durant els darrers cinc anys.

El ple ha acordat instar al reconeixement, per part del Departament d’Educació, de la singularitat demogràfica de creixement de Sitges, d’acord també amb la matrícula viva, i a atorgar la consideració de zona especial per Les Botigues de Sitges i poble de Garraf, per garantir la paritat i lliure elecció de centres escolars i instituts de tots els nens i nenes empadronats en aquests dos nuclis de població.

Entre els acords aprovats, hi ha la creació d’una comissió permanent de treball i seguiment amb representació de tots els grups del consistori dels acords presos en aquest ple. En aquest sentit, l’Alcaldessa de Sitges ha proposat constituir el Pacte Local per a l’Educació. La sessió ha abordat també el procés de municipalització de les llars d’infants de Sitges.

La sessió s’ha celebrat després de rebre la petició de celebració de Ple extraordinari formulada pel grup municipal de Junts per Sitges, Partit dels Socialistes de Catalunya - El Margalló, Partit Popular, VOX Sitges i Guanyem Sitges, i seguint el procediment que marquen els articles 115 i 117.2 del Reglament Orgànic Municipal.