Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

El Consell Municipal de l’Esport aborda la normativa en temps de COVID-19

Entrevista al Club Bàsquet Sitges
Entrevista al Club Bàsquet Sitges
Durant la sessió, s’han repassat els protocols que cal seguir en esdeveniments esportius

La normativa sanitària que cal seguir en època de pandèmia ha estat la ponència triada per al Consell Municipal de l’Esport de Sitges, celebrada dijous 27 de maig, per via telemàtica. Entitats esportives i representants municipals van poder seguir les explicacions de Josep Antoni Mesas, tècnic de l’Oficina d’Activitats Esportives de la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona i especialista en l’organització d’esdeveniments esportius, que va fer un repàs de normatives actuals i previsió del futur més immediat. En aquesta línia, Mesas va ratificar les mesures que ja pren l’Ajuntament de Sitges en matèria d’ús d’instal·lacions i senyalització d’espais, indicant que les entitats usuàries han de tenir un registre de persones, per garantir la traçabilitat en cas de contagi. Malgrat que el ponent va remarcar que cal estar atents a les indicacions de les autoritats (Procicat, Protecció Civil i Generalitat), també va constatar que aquest estiu es preveuen l’organització de més esdeveniments que l’estiu passat i possiblement amb més presència de públic.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, indica que “poc a poc, anem guanyant aforament de públic i esperem que l’esport vagi recuperant tota la vitalitat que li és pròpia” i assegura que “després d’uns mesos molt difícils, som optimistes de cara al futur i creiem que és més necessari que mai que la ciutadania pugui practicar esport i també gaudir-ne com a públic”.

El Consell Municipal de l’Esport de Sitges també va servir per presentar la Memòria de la regidoria de l’any 2020 i per donar respostes a preguntes que van sorgir en l’anterior sessió. En aquest punt, es va posar en valor la creació de les entrevistes setmanals a clubs esportius sitgetans, que s’han difós a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i que han tingut molt bona acollida.

Les subvencions previstes en concurrència competitiva per a l’any 2021 ha estat el darrer dels temes tractats al Consell municipal, abans d’entrar en les preguntes més específiques de cada esport, fetes pels representants dels clubs.