Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La Nit de l’Esport 2021 centra el seu homenatge en les juntes directives

El moment més emotiu de la nit va arribar amb el reconeixement al difunt Josep Pascual ‘Americano’.

La 36ena Nit de l’Esport d’aquest 2021, que s’ha celebrat al Racó de la Calma aquest divendres, ha vingut marcada pel reconeixement de l’Ajuntament de Sitges a les persones que han format part de les juntes directives dels clubs esportius sitgetans, ja que s’han hagut d’encarregar de tirar endavant les seves associacions esportives dins d’una temporada molt complexa marcada per la COVID19. Amb tot, el moment més emotiu va arribar amb l’homenatge a Josep Pascual Americano, quan el seu fill va rebre el reconeixement de mans de l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell i del regidor d’Esports, Jaume Monasterio, enmig d’un llarg aplaudiment per part dels representants de tot l’esport sitgetà.

L’Alcaldessa, Aurora Carbonell, va agrair la feina de tots els clubs i va destacar el bon moment de l’esport femení, però sobretot va destacar que “l’esport és molt important per al desenvolupament personal i al llarg d’aquesta pandèmia hem entès encara millor que fer esport és fer salut”.

Al seu torn, el regidor d’Esports, Jaume Monasterio, també va agrair la feina dels clubs durant aquest any tan especial i envà lloar la seva capacitat d’adaptació a les normatives canviants que s’han hagut d’anar seguint. Monasterio ha recordat que “l’esport és una prioritat per aquest govern municipal” i ha posat com exemples d’aquesta aposta la reactivació del Consell de l’Esport, la inauguració del nou camp polivalent, la redacció del projecte de reforma del camp de futbol d’Aiguadolç, la creació d’un carril bici al passeig marítim i la instal•lació d’un camp de boies per fomentar la natació en aigües obertes. Monasterio també va dibuixar algunes accions de cara al futur, com la instal•lació a Can Robert d’una pista Cruyff court, un futur pavelló per a la gimnàstica rítmica, el bàsquet, el futbol sala, l’hoquei patins, el patinatge o l’escalada esportiva.

El Departament d’Esports ha incrementat les ajudes econòmiques als clubs sitgetans en la darrera temporada, ja que l’any 2020 s’hi van destinar 120.000€ i aquest 2021 se n’han previst 200.000, amb la inclusió d’ajudes específiques per a l’esport femení, per a les persones més grans i per a les que tenen capacitats diverses.