Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

A Sitges, ‘Regala Caramelles’ per Pasqua

La regidoria de Tradicions i Festes posa en marxa de nou la campanya ‘Regala Caramelles’ per tal de mantenir aquesta tradició de Pasqua i promoure la presència de les colles de caramelles d’El Retiro, el Prado i les Sitgetanes, als domicilis particulars i als establiments de la vila.

Les tres colles de caramelles de Sitges –El Retiro, Prado i Sitgetanes- ultimen els assajos perquè aquesta tradició torni al carrer per Pasqua. Més de 150 caramellaires i músics interpretaran composicions clàssiques com també d’altres de més recent creació a les cases i locals comercials que les contractin per posar música a la propera Setmana Santa.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, anima a la ciutadania “a regalar Caramelles, per contribuir a la preservació d’aquesta tradició i gaudir d’una experiència única al ritme dels caramellaires de les diferents colles, que treballen durant setmanes per afinar les composicions que interpretaran aquesta Pasqua al carrer”. Per promoure la tradició, l’Ajuntament impulsa de nou la campanya Regala Caramelles

La celebració a Sitges es remunta al 1864, quan els caramellaires recorrien les cases anunciant la Resurrecció de Crist. A canvi de la notícia, els veïns obsequiaven als cantaires amb ous, botifarres i altres, cosa que indicava que la Quaresma s'havia acabat. Una cistella, lligada al capdamunt d'una llarga vara, arriba fins al balcó de l'homenatjat, el qual deixa el seu donatiu. En el temps actual, els donatius s’han convertit en diners que les colles utilitzen per finançar-se. David Martínez, creu que “les Caramelles són un capital social molt important per a Sitges, ja que mantenen viva una tradició d’elevat valor artístic, enforteix també el teixit social de les entitats de la vila i, per tant, de Sitges”.

La nit de dissabte, 8 d’abril, entre les 21.30 i les 22.30 hores, les tres colles locals protagonitzen l’actuació conjunta a la plaça de l’Ajuntament, que es repetirà a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, un cop finalitzada la Vetlla Pasqual, sobre les 23.45 hores. Les tres colles tornaran a coincidir a l’Hospital de Sant Joan Baptista, dilluns de Pasqua, 10 d’abril. Aquestes seran les úniques ocasions en què es podrà veure l’actuació conjunta de les tres colles, ja que la resta del dilluns actuaran de forma individual a les cases i els establiments comercials i d’hostaleria que els contractin, de les 11 a les 21 hores.

 

Regala Caramelles

Les persones que vulguin gaudir d’aquesta tradició o obsequiar-la poden contactar amb qualsevol de les colles de Caramelles:

 

Caramelles d’El Retiro

Secretaria de l’entitat: 93 894 01 37

607 62 67 65

 

Caramelles del Prado

Secretaria de l’entitat: 93 894 31 10

649 00 52 39

 

Caramelles Sitgetanes

caramellessitgetanes@gmail.com