Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Ban de Carnaval

Ban de l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, amb motiu del Carnaval de Sitges

Sitgetanes i sitgetans, visitants, turistes, farderos i plomers,

Ja és Carnaval i la societat es transforma. El fardo remena el fons d’armari, mentre les plomes ballen i els lluentons agafen posicions. Les màscares prenen el seu millor sentit, els balls el millor ritme i els somriures contagien. I ho faran més que mai amb una festa que recupera íntegrament la normalitat i els carrers, sense mesures i sense restriccions sanitàries.

Sitges ja està preparat. Les escoles, les residències, el mercat. El Cap de la Vila està nerviós perquè torna a ser el punt culminant de les rues i un dels punts àlgids de la Cursa de Llits. Les entitats, el carrossòdrom, qui cus, pentina i maquilla, qui participa i qui no. Entre bambolines tot és emoció per sortir al carrer, mostrar el treball de mesos i, per fi, ballar els nervis previs a l’estrena. El Carnaval és canvi, transformació. Ens permet convertir-nos i ens embruixa amb personatges que ens allunyen de la rutina del dia a dia. El Carnaval és disbauxa i creativitat.

Així i tot, el Carnaval és moltes altres coses. Ha de ser seny, civisme i respecte. Aquesta és una marca, que abandera el nostre poble. Una indicació que fem extensiva a totes les persones que vulguin compartir amb Sitges el Carnaval. A la nostra vila, rebutgem les violències masclistes i lgtbifòbiques. No tolerem aquells qui no toleren la diversitat. Per aquesta raó, aquest Carnaval s’han impulsat noves campanyes de conscienciació i s’ha ampliat el servei del Punt Lila, per poder oferir respostes immediates a les persones que hagin estat víctimes o testimonis d’aquestes violències.

Sitges aposta per un Carnaval segur, amb camins millor il·luminats i amb un dispositiu que treballarà perquè gaudim d’una festa com cal. Recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències.

També recordem que a la Gala Drag Queen, a l’Arribo i a l’Enterro es farà ús de pirotècnia. Podeu consultar els horaris en el programa de Carnaval, a https://www.sitges.cat/ i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Sitges.

Totes les persones que participen d’una o altra forma són part del Carnaval i entre totes farem que aquest 2023 sigui inoblidable i extremadament divertit i segur.

No esperem més! Tenim ganes de Carnaval i es nota en el batec del poble i en l’ànima de les entitats. Compartim el Carnaval amb l’espontaneïtat a què convida la festa i fem-ho amb la convivència més assenyada.

Visca Sitges, el fardo i la ploma! Bon Carnaval!


Aurora Carbonell i Abella,
Alcaldessa de Sitges