Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Ban de Santa Tecla

Ban de l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell

Sitgetanes i sitgetans,


Gairebé un mes després de Sant Bartomeu, la cita al calendari torna a estar marcada en vermell. Arriba Santa Tecla, l’altra meitat de la nostra Festa Major; la part de la celebració més íntima, i no pas per la participació, sinó perquè la celebrem en un temps en el qual Sitges esdevé més íntim. I això ens agrada, perquè Santa Tecla ens brinda l’oportunitat d’apaivagar la sufocant calor de l’agost i d’ampliar la participació a les nenes i nens de Sitges, que seran els encarregats de mantenir, cuidar i preservar les nostres tradicions en el futur.

Torna la intensitat de la Festa Major, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, acariciada per la brisa del mes de setembre. Torna la il·lusió, la tradició, el ball, el foc, la música i el sentiment. El 23 de setembre, diada de la compatrona Santa Tecla, és festa local i, per aquest motiu, us recomanem que els establiments i comerços estiguin tancats.

A la Festa Major de Santa Tecla, la pirotècnia és un element molt present. Es farà ús de pirotècnia a la Nit de Foc, el dissabte 17; el diumenge 18 a la tarda, en les concentracions, cercaviles i mostres de dracs i diables infantils, i també els dies 22 i 23 de setembre, en les processons i en la matinal. Demanem prudència, que us protegiu si esteu com a públic i que protegiu, especialment, la gent gran, els nadons, les persones amb discapacitat, i les mascotes.


Cal garantir la seguretat dels béns durant els recorreguts i és important evitar el mobiliari enmig de la via pública (taules, cadires i tendals), la roba estesa a l’exterior i altres elements que es puguin cremar. Es recomana protegir els vidres de botigues i domicilis particulars amb material adequat i es prohibeix l’estacionament de vehicles en els recorreguts senyalitzats.


Us convido a esprémer al màxim aquesta Festa Major de Santa Tecla, a fer-ho amb tot el cos, l’ànima i, també, amb cap; amb respecte per la celebració i per les persones. Fem, a més, que Sitges sigui un espai segur i lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques.


Segles d’història protegeixen la Festa Major. Per als qui encara no signi􀀁ca res, us convido a conèixer- la, a participar, a integrar-vos i a deixar-vos encomanar per un sentiment capaç d’eriçar-nos la pell. Als qui ja la gaudiu, feu-ho com sempre: amb l’estima, la passió i el civisme que caracteritza les sitgetanes i els sitgetans. Santa Tecla ja és aquí i amb “contento i alegria, farem feliç la vida”.


Gloriosa Santa Tecla
que de Sitges n’és patrona.
Visca la Festa Major!


Aurora Carbonell i Abella,

Alcaldessa de Sitges