Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Carnaval de Sitges 2025 augmenta el pressupost destinat a les colles

La colla de la Reina del Carnaval equipararà el seu pressupost als 15.000€ que cobra la colla que organitza el Carnestoltes

L’Ajuntament de Sitges ha decidit incrementar el pressupost per al Carnaval del 2025. Així, les colles que organitzin els personatges del Carnestoltes i la Reina del Carnaval per al 2025 tindran la mateixa dotació econòmica, que serà de 15.000€ per a cadascuna. Fins aquest any, la Reina havia rebut menys aportació econòmica municipal, cosa que l’any que ve quedarà resolt amb aquesta equiparació. La regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez, explica que “era un greuge històric, però considerem que hem de tractar per igual tots dos personatges”.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ha incrementat també l’aportació a les entitats per a l’elaboració de les carrosses. Sumada a la del passat Carnaval del 2024,  suposa que en dos anys s’ha apujat l’aportació municipal per carrossa en 150 euros. En total, al Carnaval de Sitges participen 40 plataformes, incloses les del Carnestoltes i la Reina.  La regidora Martín afirma que “és una aportació ajustada al pressupost actual, però que consideràvem important com a gest per donar resposta a les reivindicacions de les entitats, donat l’increment del preu dels materials en els darrers anys, i com a indicatiu del reconeixement a la feina que fan”.

En tot cas, l’Ajuntament es relacionarà només amb el Retiro, el Prado i els Independents, a qui designarà les subvencions per l’import que els toqui segons les carrosses que tinguin i si alguna de les seves colles organitza personatges (Carnestoltes o Reina). Al seu torn, les entitats faran arribar a cada colla les aportacions que els corresponguin.

Aquestes operacions econòmiques es faran possibles gràcies a l’aprovació de modificacions de crèdit  que es van fer en el Ple municipal del mes de juny.