Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Carnaval de Sitges encara la recta final

Imatge de la Rua de l'Extermini 2020.
Imatge de la Rua de l'Extermini 2020.
La Rua de l’Extermini, l'última de les cites multitudinàries del Carnaval de Sitges, es va celebrar ahir al vespre sense incidents greus. L’Enterro de Sa Majestat Carnestoltes, precedit per una de les novetats del Carnaval 2020, la formació del dol a S. M. Carnestoltes, posarà el punt i final aquesta tarda a un Carnaval que ha acollit prop de 300.000 visitants.

La Rua de l’Extermini ha tornat a ser exemple d’espectacularitat, ingeni i sàtira. La darrera de les cites importants del Carnaval de Sitges s’ha celebrat sense incidències greus, amb més de 2.000 persones participants i 43 carrosses.

Sitges s’acomiada d’un Carnaval 2020 marcat pels referents mitològics, especialment presents en els personatges principals, encarregats d’obrir i tancar la rua, respectivament: el rei Carnestoltes, encarnat pel gran Déu maia Kukulcan, i la Reina, la Deessa del Sol Taiyõ Ysel Eban Tõ, de referents asiàtics.

Entremig, 41 carrosses de les diferents colles que han participat en aquesta edició i que han exemplificat amb les seves disfresses l’ampli ventall de mirades i matisos del Carnaval de Sitges, una festa que inclou des de la sàtira, la ironia i la crítica social fins els lluentons, la fantasia i l’espectacularitat de la ploma.

Abans de la Rua de l’Extermini, els infants de Sitges han estat els protagonistes de la Rua Infantil. Malgrat la pluja inicial, que ha obligat a retardar la sortida 30 minuts, la desfilada s’ha pogut desenvolupar amb normalitat i el bon temps ha acompanyat els petits. Durant la rua s’han exhibit temàtiques de fantasia i disfresses relacionades amb jocs populars com els Playmòbils o pel·lícules infantils com “En Ralph, el destructor”.

 

Dimecres de Cendra

Com mana la tradició, Dimecres de Cendra (26 de febrer), Sa Majestat Carnestoltes arribarà al darrer dia del seu mandat. L’Enterro de Sa Majestat Carnestoltes, a les 18.50h posarà fi a una setmana de festa. Prèviament, i com a novetat, la Societat Recreativa El Retiro acollirà a les 17.59 hores la formació del dol a Sa Majestat Carnestoltes, una classe magistral del plor, el desconsol i la litúrgia fúnebre a càrrec de l’Associació d’Antigues Aptíssimes.

En acabar el comiat de Sa Majestat Carnestoltes arribà la Senyora Quaresma per posar fi a una setmana d’excessos carnavalers. Des del passeig de la Ribera farà un recorregut fins a la Cap de la Vila, on llegirà el Manifest de la Verdura i es repartiran bunyols de vent. 

La programació d’actes finalitzarà el dissabte, 29 de febrer amb un altre acte nou vermut de cloenda del Carnaval (12.30 h) a l’Hort de Can Falç. Durant aquest acte es farà l’entrega dels premis de concurs de disfresses del Carnaval de Sitges 2020.

 

> Accés a la galeria d'imatges del Carnaval al Flickr de l'Ajuntament.