Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Carnaval de Sitges es viurà a les cases i a través de les pantalles

El PROCICAT tira enrere la proposta d’actes presencials plantejada per la Comissió de Carnaval i redueix la programació als actes online i a algunes propostes de guarniment a la via pública.

El Carnaval de Sitges 2021 tindrà un format virtual, després que la Direcció General de Protecció Civil hagi desestimat la proposta municipal que combinava actes online amb altres presencials, que s’havien de desenvolupar a diferents escenaris de la vila com el Teatre Prado, el Retiro i l’auditori del Meliá com si es tractés de representacions teatrals. La presidenta de la Comissió de Carnaval, Núria Escarp, ha explicat que “hi ha un desànim generalitzat perquè confiàvem que amb el treball previ, l’aplicació de les mesures sanitàries i l’adaptació de les propostes perquè tinguessin lloc als escenaris de forma segura, podríem tenir un Carnaval no tan diferent a com el coneixem”. La presidenta lamenta que tota la feina feta fins ara quedi “en un no res amb aquest greuge comparatiu amb la cultura lucrativa, que està permesa, i la cultura popular que segons sembla no ho està”. El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha manifestat que “s’ha intentat redireccionar els actes a llocs on tenen lloc actes culturals i amb totes les mesures de seguretat. Així i tot no ha pogut ser. Serem responsables, seguirem les indicacions del PROCICAT, i agraïm la disponibilitat i el treball de totes les persones que han confiat en què aquesta proposta inicial seria possible”.

La Comissió havia preparat un programa de Carnaval que incloïa el Concurs de Mestres Xatonaires, la gala Sitges Drag Show, el bingo per a senyores i 'l’Arribació', un nou concepte que unia per primer cop l’Arribo del Carnestoltes i la Presentació de la Reina en un únic escenari. De fet, aquest 2021, la Societat Recreativa el Retiro i el Casino Prado Suburense eren els encarregats de presentar els personatges, però van demanar posposar-ho al 2022 davant l‘actual situació de pandèmia. No obstant, la Comissió volia que el Carnaval tingués personatges i va encarregar l’organització a l’Agrupació dels Independents. “Van ser molt valents i responsables acceptant l’oferta, tot i que eren conscients que l’experiència no seria completa”, ha explicat Núria Escarp, qui afegeix que “és molt injust que ara no puguin mostrar tot el que han treballat”. No obstant, els Independents han rebut la notícia entenent que era una situació que es podia donar per l’actual situació sanitària.

Malgrat tot, Sitges tindrà un Carnaval amb propostes participatives per desenvolupar a l’interior de les cases, majoritàriament, encara que també tindrà presència als carrers. La programació del Carnaval es donarà a conèixer properament a través dels canals oficials.