Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Consell del Patrimoni Festiu renova la seva composició

La regidora de Festes presidirà un òrgan amb representació dels balls, grallers, parròquia, Comissió i persones estudioses de la Festa Major.

El Consell del Patrimoni Festiu de Sitges estrena nova composició, després de l’aprovació portada a terme en el darrer ple del mes de juny. Tal com marca el funcionament d’aquest consell municipal, les colles integrants del seguici de Festa Major han escollit cinc membres, les colles de grallers tenen un representant, la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla un altre, també hi és l’expresident de la Comissió de Festa Major i l’actual presidenta, a més de 4 persones sitgetanes estudioses de la festa i   un representant no vinculat directament amb la Festa Major de Sitges, però amb coneixements de folklore. La regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez, presidirà el consell i el secretari serà Oriol Julià Carbonell, com a treballador municipal de la regidoria.

Aquest òrgan municipal té la missió de preservar i revaloritzar el patrimoni de la Festa Major. L’Ajuntament en va aprovar el seu reglament l’any 2015 i la renovació actual estava establerta en el seu propi funcionament. El Consell és un organisme de participació ciutadana en el qual hi són representats tots els agents implicats en la Festa. Entre les funcions que té encarregades hi ha la d’assessorament a la Corporació, la de formulació de propostes i suggeriments,  i la d’adoptar acords i executar-los en les matèries relacionades amb el Patrimoni de Festa Major de la vila.

La regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez ha assegurat que “Sitges té un petit gran deute amb el Consell sortint, encarregat d’elaborar l’actual protocol de la festa”. La regidora Martín creu que “Sitges ha de sentir-se privilegiada i orgullosa d’haver tingut un Consell del Patrimoni sortint i de tenir un Consell del Patrimoni entrant, amb persones tan vàlides davant l’encàrrec de preservar i protegir la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla”.

La Generalitat de Catalunya va declarar la Festa Major de Sitges, que inclou Sant Bartomeu i Santa Tecla, com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2016.

 

Nou Consell del Patrimoni Festiu:

Eva Martín Martínez (regidora de Tradicions i Festes)

Josep Clarà Moreno (representant dels balls de Festa Major)

Ricard Vicente Arnau (representant dels balls de Festa Major)

Joan Mas Alegre (representant dels balls de Festa Major)

Albert Gutiérrez Vidal (representant dels balls de Festa Major)

Eduard Sentís Perelló (representant dels balls de Festa Major)

Albert Soler Marcé (representant de les colles de grallers)

Esteve Ferré Planas (representant de la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla)

Agustí Marcet García (expresident de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla)

Marta Casterad Farreras (presidenta de la Comissió en curs)

Joana Fort Baixeras (estudiosa de la Festa Major)

Loreto Baquès Almirall (estudiosa de la Festa Major)

Alba Gràcia Panyella (estudiosa de la Festa Major)

Àngels Parès Corretge (estudiosa de la Festa Major)

Jordi Bertran Luengo (representant no vinculat directament amb la Festa Major de Sitges, amb coneixements de folklore i en especial del model Festiu del Penedès i Camp de Tarragona)

Oriol Julià Carbonell (secretari)

 

Consell del Patrimoni festiu sortint:

Francesc Rosell i Moltó

Miquel Marzal Ortiz

Sebastià Giménez Mirabent

Josep Casanova Briva

Laura Martínez Villanueva

Esteve Ferré Planas

Aroa Llorenç Pellicer

Cisco Arbonés Heredia

Lolín Rocha Montané

Joan Yll Martínez

Jordi Milà Franco

Joan Duran i Ferrer

Joan Cuscó Clarasó

Oriol Julià Carbonell