Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Corpus de Sitges recupera cinc catifes de flors

El diumenge 6 de juny es confeccionaran cinc catifes de flors, que allotjaran els gegants i les bèsties de foc, en un circuit amb aforament controlat. La confecció d’aquestes cinc catifes és la gran novetat d’una edició del 2021, que tindrà la periodista Anna Grimau com a pregonera de la festa

El Corpus d’aquest 2021 comença a fer passes per recuperar la normalitat amb els primers actes presencials. Després que l’any passat només es fes una única catifa davant de l’església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, aquest 2021 s’han previst cinc espais diferents amb catifes de flors i, al centre d’aquestes, el Drac, l’Àliga i les tres parelles de gegants. Les ubicacions previstes seran la plaça de l’Ajuntament, la plaça del Baluard, el mirador de Miquel Utrillo i el Racó de la Calma. Les catifes es començaran a confeccionar, per part de grups de catifaires habituals amb qui la Comissió de Corpus ja ha contactat, cap a les 7 del matí i l’espai tindrà un accés restringit fins que s’acabin les catifes, cap a les 11. A partir de les 11 del matí del diumenge 6 de juny (Corpus) i fins a les 18.45 h, es podrà fer un recorregut ordenat i controlat per aquestes cinc catifes. S’accedirà al circuit per la plaça de l’Ajuntament des del carrer Major i se sortirà pel carrer Fonollar cantonada carrer Sant Joan. Dins del circuit també es podrà visitar ‘L’Ou com balla’, al Palau Maricel, fins a les 14 h.

A partir de les 7 de la tarda, Canal Blau TV emetrà, amb col·laboració amb Maricel TV, un reportatge sobre la confecció matinal de les catifes. Aquesta emissió es podrà veure per televisió i per la plataforma d’Internet de Canal Blau TV i continuarà amb la retransmissió en directe de com el Drac, l’Àliga i les tres parelles de gegants trepitgen les catifes on han estat tot el dia per dirigir-se fins a l’entrada de l’església. Aquest serà un moment que només podran veure presencialment els membres de les colles i de l’organització, ja que el recinte estarà tancat al públic. Acte seguit, també a través de Canal Blau TV es veurà la petita processó de Corpus des de l’interior del temple fins a la Benedicció que el rector de la parròquia farà a la catifa de l’entrada del temple parroquial.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, destaca que “enguany tornarem a celebrar un Corpus diferent, el viurem amb tota la intensitat i amb la devoció que es mereix. Aquesta serà una edició en la que gaudirem d’un programa més ampli i interessant que el del 2020 i això ens omple d’esperança perquè vol dir que, si tot va bé, l’any vinent podríem recuperar aquesta celebració tan estimada per als sitgetanes i sitgetans i tal com la coneixem”. El regidor, a més, ha destacat que “les tres parelles de gegants, el Drac i l’Àliga, sortiran al carrer per primera vegada, des què es va decretar l’Estat d’Alarma, i estic ben segur que serà emocionant”. David Martínez ha agraït “a la Comissió, amb l'Angelina Salesas al capdavant, la feina tan fantàstica que han fet” i ha tingut també un record “per en Manel Enríquez, que ens va deixar fa poc, i que era una peça clau de la Comissió i un ferment amant d'aquesta Festa”. Alhora felicitat “a la pregonera, Anna Grimau, i a l'autor del cartell d’aquest Corpus 2021, l'Albert Llobet”.

La presidenta de la Comissió, Angelina Salesas, anima tothom a gaudir del Corpus “que no serà com el coneixíem fins ara, però sí ple de salut i d’il·lusió” i assegura que aquest any “serà recordat com el de la creativitat i el del desig de continuar donant vida a una festa tant nostra”. La presidenta ha explicat que “el lema d’aquest any és el Corpus de la gent que, realment és el que importa i, entre totes i tots, ho aconseguirem”.

 

Anna Grimau, pregonera

La confecció d’aquestes cinc catifes és la gran novetat d’una edició del 2021, que tindrà la periodista Anna Grimau com a pregonera de la festa. El Pregó es donarà a conèixer a través de les xarxes socials de la comissió del Corpus i de l’Ajuntament de Sitges, el divendres 4 de juny a les 7 de la tarda. Una altra de les incògnites de la festa és el cartell i la imatge gràfica de la festa que enguany ha estat obra de l’artista Albert Llobet.

Totes les novetats del Corpus del 2021 s’han presentat aquest dimarts a les 7 de la tarda, a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials i que ha servit també per donar a conèixer l’exposició ‘El Corpus de la gent’, que es podrà veure des d’aquest dimecres i fins el diumenge 13 de juny a Can Falç de Mar. L’horari d’obertura de la mostra és de dilluns a divendres, de 17 a 20 h. i dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h i tarda de 17 a 20 h.

També aquest dimecres 26 de maig comença el Concurs per guanyar els rams que lluiran les gegantes i les bèsties de foc. A través de Facebook i Instagram, cada dia es farà una pregunta fins el 4 de juny.

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) se suma a la festa i el dissabte 29 de maig farà una jornada de portes obertes, de 5 de la tarda a vuit del vespre, amb visita lliure i degustació de Malvasia en acabar. El mateix CIM acollirà la taula rodona “El clavell és femení”, a partir de les 18.30h. Alba Gràcia conduirà una sessió on el  Corpus sitgetà es reivindicarà en clau de dona en escenaris i lideratges femenins.

La setmana del dilluns 31 de maig comença amb la decoració que s’instal·larà a l’entrada d’algunes botigues del centre de Sitges, amb imatges en gran format de persones fent catifes.

Finalment, la vigília de Corpus, el dissabte 5 de juny, estaran exposats a l’interior de l’Ajuntament les tres parelles de gegants de Sitges, el Drac i l’Àliga. Al llarg del matí, l’artista Àngel Lorenzo dirigirà la decoració del Pati Blau i a la tarda es prepararà la flor per a les catifes i es faran els dibuixos al terra en els seus espais corresponents. El mateix dissabte, a les 7 de la tarda, Can Falç de Mar també acollirà la inauguració de la 81ena Exposició nacional de clavells, que se sumarà a l’exposició ‘El Corpus de la gent’, que també es pot visitar en el mateix espai i també fins el 13 de juny, quan es farà l’acte de la cloenda de les dues exposicions.

Tota la informació del Corpus de Sitges ja està disponible al web de la festa: https://www.sitgescorpus.cat/.