Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Corpus estrenarà el Joc de les Festes

Aquest joc de taula de preguntes i respostes sobre Carnaval, Corpus i Festa Major es donarà a conèixer aquest dissabte a les 18 h a l’Hort de Can Falç.

La programació del Corpus es posa en marxa aquest cap de setmana, amb el plat fort de la presentació pública del Joc de les festes, dissabte a partir de les 18 h a l’Hort de Can Falç. Aquest és un joc de taula de preguntes i respostes creat per divulgar aspectes de les tres grans festes populars sitgetanes: Carnaval, Corpus i Festa Major. La jornada de presentació del Joc de les festes està oberta a tota la ciutadania i es clourà amb una competició final per triar la persona que demostri que en sap més de les festes de Sitges. 

El cap de setmana tindrà una segona activitat vinculada al Corpus del 2024, ja que diumenge a partir de les 18:30 h es farà un taller artístic-floral a les terrasses del Palau Maricel. El taller porta per nom Estampa & Brinda, perquè serà una activitat d’estampació de flors amb un tast final de Gintònic de Corpus, fet a base de ginebra destil·lada a partir de flors. Aquests és una activitat amb aforament limitat. Cal adquirir tiquet a les taquilles dels Museus de Sitges o la seva pàgina web (museusdesitges.cat), a un preu de 10€ que nclou el material i la beguda.  

Després d’aquest primer cap de setmana de la festa de Corpus, el divendres 31 de maig comença el gruix dels actes més tradicionals. A les 18 h, als Jardins de l’Hsopital de Sant Joan Baptista, s’hi farà la inauguració de la 84ena Exposició nacional de clavells i a les 22 h al Racó de la Calma, Montse Curtiada López protagonitzarà el Pregó del Clavell.

El dissabte 1 de juny ja veurà la sortida de les tres parelles de gegants i al vespre es començaran a preparar les catifes de flors, que es culminaran al matí de diumenge. La tarda del diumenge 2 de juny, un cop finalitzi la missa de les 19 h , s’iniciarà la Processó de Corpus pel centre de Sitges i trepitjant les principals catifes de flors.