Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Corpus tanca el primer cap de setmana d’actes amb èxit de públic

Milers de persones visiten els 31 trams de carrers amb catifa en un diumenge assolellat i amb la catifa de l’Hospital al Cap de la Vila.

El Corpus de Sitges ha celebrat els principals actes aquest cap de setmana, amb gran èxit de públic, que al llarg del diumenge ha omplert els carrers de la vila per veure les 31 catifes, a més de l’Ou com balla al Palau de Maricel, el Pati Blau decorat, el carrer Davallada guarnit per la Comissió o els diversos espais amb flors a façanes, balcons i finestres. Tan sols la pluja de dissabte a la nit va fer ajornar unes hores la pintada d’alguns dels carrers amb els dissenys de les catifes.

Al llarg de la jornada de diumenge, però, el temps va acompanyar i al matí es van culminar els 31 trams de carrers previstos. Un cop més, es va visualitzar la gran participació veïnal i la col·laboració entre generacions com un fet molt característic del Corpus de Sitges. Aquest element participatiu d’una festa viva és un dels mèrits d’una celebració declarada per la Generalitat com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

La regidora de Festes, Eva Martín Martínez, assegua que “el Corpus ha estat tot un èxit, tant pel gran nombre de visitants que hem tingut com per la qualitat de les catifes, del magnífic pregó i de la innovació permanent que la Comissió sap fer”.  Eva Martín considera que “hem demostrat que tenim una gran festa, que la sabem viure amb entusiasme des dels més grans als més petits i que el fet d’haver assolit el reconeixement de Festa Patrimonial d’Interès Nacional ha estat un estímul més per fer una festa més lluïda”. Per la regidora de Festes “hem viscut un Corpus històric, vinculant els 700 anys de l’Hospital a la festa i trobant noves ubicacions precioses per a actes molt emblemàtics, com l’exposició de clavells o el Pregó”.

Precisament, un altre dels grans elements que han fet que el Corpus de Sitges tingui aquest màxim reconeixement de la Generalitat és el manteniment de la tradició, que després de la confecció de les catifes suposa que la processó del vespre hi passi per sobre. Les tres parelles de gegants, el Drac i l’Àliga amb flors a la boca i la Moixiganga van ser els primers elements del seguici de la processó del Corpus, que tancava Joan Hernàndez amb el penó de la Minerva i el rector de Sitges, mossèn Rafel Vilaplana, amb la custòdia sota tàlem.

L’aturada de la processó al Cap de la Vila va servir per poder contemplar la catifa confeccionada per l’Hospital de Sant Joan Baptista, que enguany celebra els 700 anys de la seva creació. El disseny de la catifa va incloure algunes de les icones més emblemàtiques de l’Hospital, com la cúpula de l’edifici i uns ceps. El mateix president de la Comissió de Corpus, Eduard Tomàs, assegura que “la catifa del Cap de la Vila es recordarà durant molts anys” i afegeix que “les noves ubicacions han estat un encert, tant pel que fa als Jardins de l’Hospital per a l’exposició de clavells, com el Pregó al Racó de la Calma”. El president de la comissió també ha agraït al veïnat la gran organització per fer totes les catifes al mateix temps, des de la matinada de diumenge: “Normalment, la nit anterior ja s’acaben algunes catifes, però aquesta vegada la pluja va obligar a que tothom treballés pràcticament al mateix temps, amb les dificultats logístiques que això comporta, però que es van resoldre amb la gran conscienciació que tothom va tenir”.

Els milers de persones que van visitar Sitges diumenge van poder veure la gran qualitat dels materials utilitzats a les 31 catifes, amb una flor de molt bona qualitat i que va arribar a Sitges en molt bon estat. Un cop la processó va retornar a l’església, les tres parelles de gegants van fer la ballada final a la plaça de l’Ajuntament, que també va acollir el refresc de Corpus, que va consistir en melindros, orxata i llimonada, ofert per l’Ajuntament a tota la ciutadania.

El pròxim cap de setmana es reserva per a la inauguració del 8è Concurs de fotografies de Corpus a Instagram, divendres a les 19.30 h al Janio’s Bar; la visita del jurat del XLIV Concurs de façanes, balcons i finestres pels carrers del centre i diumenge es tancarà la festa amb la cloenda als Jardins de l’Hospital de Sant Joan Baptista, a partir de les 19.30 h, amb el lliurament de premis i posterior trasllat al Vinyet.

Més informació a www.sitgescorpus.cat

 

 

Programa d’actes del Corpus 2024

 

Acte: 84a Exposició nacional de clavells

Dia: Fins el 9 de juny

Hora: De 10 a 13 h i de 16 a 20h

Lloc: Jardins de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges

 

 

Acte: Exposició del 8è Concurs de Fotografies de Corpus a Instagram

Dia: Fins el 30 de juny

Hora: Inauguració a les 19:30 h del 7 de juny

Lloc: Janio’s Bar (Cap de la Vila, 3)

 

Acte: Visita del jurat del XLIV Concurs de façanes, balcons i finestres

Dia: 8 de juny

Hora: Des de les 11 h

Lloc: Carrers del centre

 

Acte: Cloenda i repartiment de premis del Corpus 2024

Dia: 9 de juny

Hora: 19.30 h

Lloc: Jardins de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges