Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Poble Sec celebra els primers actes de Sant Joan a l’espera de la revetlla

El sopar popular ha aplegat 500 persones a la Plaça de Catalunya. Aquest mateix espai també serà l’escenari del llançament dels morterets i de la revetlla, diumenge a la nit.

El Poble Sec ha tancat el primer cap de setmana de les seves festes amb un gran èxit de públic al sopar popular, on es van reunir 500 persones a la Plaça de Catalunya, dissabte a la nit. Durant la mateixa nit es va presentar la pubilla i l’hereu del Poble Sec. En aquesta edició, Lisa Albiach i Manel Sabaté han estat els escollits per representar el barri al llarg de tot l’any i optar a ser Pubilla i Hereu de Sitges.

La festa de Sant Joan a Sitges continua, aquest cap de setmana vinent, amb epicentre al Poble Sec, on es farà la tradicional revetlla el diumenge (23 de juny) a la nit. La regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez, es mostra satisfeta perquè “la festa del Poble Sec continua sent un referent a Sitges per una revetlla com la de Sant Joan, cosa que fa que hi hagi molta participació tant de persones del barri com de tot Sitges”.

Els dies centrals de la festa continuen sent el 23 i 24 de juny, però aquest any s’aprofita que el dia 22 s’escau en un dissabte per organitzar una jornada més de les festes a la Plaça de Catalunya. Així, dissabte 22 a les 19 h hi haurà festa infantil i a partir de les 22 h i fins a les 2 de la matinada està prevista música de DJ i en directe. Concretament, el DJ A-si-vale?, Sr Fong i Dasistsara seran els encarregats de la música d’aquesta nova nit de festa al Poble Sec.     

El diumenge 23 de juny es farà el llançament dels 12 morterets a les 12 del migdia a la Plaça de Catalunya. Posteriorment, a les 7 de la tarda es rebrà la Flama del Canigó a la mateixa plaça, que també serà l’escenari de la música de la festa, fins a les 3 de la matinada.

Els actes més populars del dia de Sant Joan, 24 de juny, són les sardanes a la Plaça de Sant Joan Baptista, a les 12 h i les Havaneres, a la plaça de Joan Duran i Ferret, a les 22 h. El dia s’acabarà amb una traca a les 12 de la nit.

La comissió de festes del Poble Sec informa dels seus actes a través del seu compte d’Instagram, mentre que a l’agenda del web municipal (www.sitges.cat) també podeu trobar el programa d’actes per aquests dies de festa al Poble Sec.

Sitges disposa d’una ordenança respecte l’ús de pirotècnia, que determina que només els dies 23 i 24 de juny es poden tirar coets a la via pública en motiu de Sant Joan. A més, s’han de mantenir les restriccions de distància mínima de 100 metres respecte residències de gent gran o centres veterinaris i 500 metres respecte zones boscoses. També cal seguir les indicacions d’ús per edats de cada tipus de pirotècnia. A les festes del Poble Sec, els únics actes amb pirotècnia seran els 12 morterets del 23 de juny a les 12 h i la traca final del dia 24 de juny a mitjanit.