Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

El Ral·li Barcelona-Sitges 2023 recorda l’Autòdrom de Terramar en el cartell de la 65a edició

La tradicional prova internacional de cotxes d'època tria el conegut circuit oval de l’autòdrom de Terramar com a tema d'inspiració per al cartell de la 65a edició, amb motiu de la celebració del centenari de l'històric traçat.

La presentació del cartell oficial del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges assenyala un any més l'inici del compte enrere per a la celebració de la prova, que tindrà lloc els dies 11 i 12 de març del 2023.

La vinculació de l'Autòdrom de Terramar amb Sitges es remunta a la mateixa gènesi del projecte. Inaugurat el 28 d'octubre de 1923, la idea de dur-lo a terme va néixer a les trobades que alguns amants del motor van tenir al Club de Mar. Personatges com el pilot Frederic “Frick” Armangué, l'arquitecte Jaume Mestres o l'empresari Francesc Armengol -fill adoptiu de Sitges-, entre d’altres, van fer possible que el circuit es fes realitat, en només 300 dies de construcció.

Gràcies a què les curses al circuit van durar relativament poc temps i que durant dècades les seves instal·lacions van allotjar activitat agrícola, actualment el traçat es manté sense canvis i es conserva el paviment original amb, fins i tot, empremtes de pneumàtic en algun tram, a causa del pas de vehicles pel circuit quan el formigó encara no s'havia endurit del tot.

Així mateix, els cotxes que apareixen al cartell d'aquesta edició reprodueixen l'estètica dels bòlids de competició de l'època, especialment la del Sunbeam amb el qual el pilot francès Albert Divo va guanyar la primera cursa que es va disputar a l'autòdrom, el Primer Gran Premi Internacional d´Espanya. Al fons de la imatge, el mar Mediterrani i el massís del Garraf amb la representació de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges i edificis icònics de la Ciutat Comtal, com són l'Hotel W Barcelona, la Torre de Collserola i el Temple Sagrat Cor que corona el Tibidabo, tot composant un quadre de càlids tons pastís que integren amb elegància els símbols més representatius del Ral·li.

 

Exposició de vehicles a Lilla Diagonal

El centre comercial L’illa Diagonal exposa una any més vehicles que participaran al Ral·li. La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte de 9.30 a 21 h d’avui, 28 de febrer, fins l'11 de març. Entre els vehicles es poden veure, un Graham Paige model 610 un vehicle que va ser dissenyat per fer trajectes grans, silenciós i còmode del 1928.