Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Els Gegants de la Vila participen a la Quinquennal dels Gegants del Pi

La parella es trobarà amb altres figures festives centenàries a Barcelona. La programació inclou una ballada i l’exposició dels gegants al Palau de la Virreina.

Els Gegants de la Vila participen a la Quinquennal dels Gegants del Pi, que té lloc del 12 al 20 de juny, a Barcelona. Juntament amb els capgrossos Macers i els gegants de la Ciutat, de l’Arboç, de Lleida i els del Pi, els de Sitges ballaran dins la basílica de Santa Maria del Pi, el dissabte 12 en dos passis: un primer a les 17 hores i el segon a les 18.30 hores. El nucli central de les festes serà l’exposició de Gegants centenaris que reunirà les figures convidades al Palau de la Virreina, actualment seu de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, del 13 al 20 de juny. Es tracta de figures que per la seva vàlua artística i patrimonial habitualment no surten de les seves poblacions i que, en aquesta ocasió i en la majoria dels casos, ho fan per primera vegada després de l’inici de la pandèmia.

Les Festes Quinquennals del Pi se celebren cada cinc anys per commemorar l’aniversari de la recuperació dels quatre Gegants originals del Pi, el 12 de juny de 1960. La celebració coincideix amb els anys acabats en 0 o en 5, però donada la cancel·lació per la pandèmia l’any passat, l’organització ha traslladat la cita a aquest 2021. Els Gegants del Pi són una de les peces històriques més significatives de la cultura popular barcelonina; pertanyen a la Basílica de Santa Maria del Pi i daten del 1601, el gegant, del 1624, la geganta, i del 1669 els gegants petits, xics o gegantons.

Les activitats comptaran amb totes les mesures sanitàries: reserva de places, aforament limitat, i ús de mascareta i gel hidroalcohòlic.

Més informació i inscripcions a http://www.gegantsdelpi.cat/